Cseh László karrierje múlhat a szerdán kezdődő debreceni ob-n

CSEH László
Glasgow, 2018. augusztus 4. Cseh László a glasgowi úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Vágólapra másolva!
Már a nyitónapon hatalmas csatát hozhat a szerdán kezdődő debreceni úszóbajnokság, mely egyben világbajnoki válogató is. 200 pillangón a címvédő Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Biczó Bence és Cseh László küzd meg a világbajnoki csapatba kerülésért. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó azt mondta, ha nem úgy sikerül a szám, ahogyan azt szeretné, akkor elgondolkodik a folytatáson.

"Keményen edzek, jó formában érzem magam, ám ha ez is kevés a kvalifikációhoz, akkor megkérdőjeleződik bennem: minek járok edzésre? Miért kelek hajnalban és miért szenvedek nap mint nap, ha nem vagyok képes a maximumra?

De jelen pillanatban a visszavonulás nem jár a fejemben, csak arra koncentrálok, hogy 200 pillangón kvalifikálni tudjak az idei vb-re" - mondta a Borsnak a 33 éves klasszis, aki a legrutinosabb az egész mezőnyben.

Olyat azonban még ő sem élt át, hogy már március végén csúcsformát kell nyújtani a vb-induláshoz, azaz a két legjobb idő egyikét kell megszereznie.

Cseh László minden korábbinál motiváltabbnak érzi magát Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

"Milák Kristófnak biztos helye van a csapatban, nem gondolom, hogy az 1:52,71 perces idejénél bárki is jobbat úszna Debrecenben.

tette hozzá a BVSC versenyzője, akinek sikerült orvosolnia a cukoranyagcsere-problémáját. Ez a betegség is közrejátszott abban, hogy a tavalyi Eb-n már az előfutam után búcsúzott 200 méter pillangón.

„Laci ragyogóan felépítette magát, és azt is sikerült kiderítenie, hogy egy bizonyos ponton miért ütközik a terhelhetőség plafonjába, és mi a csoda miatt képtelen a versenysúlyát hozni" – ezt már az SzPressz Hírszolgálatnak nyilatkozta Plagányi Zsolt, a kétszeres világbajnok mestere.

Kiderült, hogy Cseh László esetében az energiaháztartás szempontjából elsődleges fontosságú szénhidrátok bevitelének mennyiségével és minőségével van a baj.

Sikerült megtalálni a formaidőzítés kulcsát Forrás: DPPI/Laurent Lairys

„Kellő mértéktartással fogalmazva most csak arra van esélyem, hogy ott leszek az első kettőben, és összejön egy 1:54.30 körüli idő, máskülönben be kell látnom, hogy a 200 pillangón nincs helyem a dél-koreai világbajnokságon"

– ismerte el az SzPressz Hírszolgálatnak Cseh László, aki hat számban tervezi az indulását, és nem tagadja, hogy a szerdai rajt osztályzata ugyanúgy lehet számára kedvcsináló, mint hangulatrontó is.