Fucsovics nyert Dohában, jöhet Djokovics

(SP)CHINA-BEIJING-TENNIS-CHINA OPEN-MEN'S SINGLES se
(181004) -- BEIJING, Oct. 4, 2018 (Xinhua) -- Marton Fucsovics of Hungary celebrates victory after the men's singles second round match against Marco Cecchinato of Italy at China Open tennis tournament in Beijing, China, Oct. 4, 2018. Marton Fucsovics won 2-0. (Xinhua/Luo Yuan)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton magabiztos játékkal legyőzte a román Marius Copilt az 1,3 millió dollár (365 millió forint) összdíjazású keménypályás dohai férfi tenisztorna első fordulójában, a nyolcaddöntőben az ugyancsak sikerrel rajtoló világelső, Novak Djokovics lesz az ellenfele.

A világranglistán 36. helyezett magyar játékos a keddi mérkőzés nyitószettjében 3:3-as állásnál vette el először a rangsorban 60. ellenfele adogatását, majd 5:3-as vezetésénél még egyszer. Harminchárom perc alatt került játszmaelőnybe, és újabb negyven percre volt szüksége a győzelem kiharcolásához.

A második szettben 1:1-nél sokat kellett küzdenie saját szervajátékáért, Copilnak többször volt bréklabdája, de a magyar teniszező végül sikerrel járt, aztán rögtön elvette ellenfele adogatását, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést.

A nyolcaddöntőben a világelső szerb Novak Djokovics lesz az ellenfele, miután a 14-szeres Grand Slam-győztes teniszező a vártnak megfelelően nagyon könnyedén verte a bosnyák Damir Dzumhurt.

Djokoviccsal legutóbb a US Open első fordulójában találkozott, akkor egy hőgutás meccsen nyert négy játszmában a világelső.

Fucsovics párosban az argentin Guido Pellával hétfőn negyeddöntőbe jutott, ahol a Santiago Gonzalez, Aisam-Ul-Haq Qureshi mexikói, pakisztáni kettőssel mérkőzik majd meg.

Eredmény (a torna honlapjáról):
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton–Marius Copil (román) 6:3, 6:2
Djokovic (szerb, 1.)–Dzumhur (bosnyák) 6:1, 6:2
Wawrinka (svájci)–Hacsanov (orosz, 3.) 7:6 (9-7), 6:4
Cecchinato (olasz, 4.)–Sztahovszkij (ukrán) 6:4, 6:2
Berankis (litván)–Goffin (belga, 6.) 3:6, 6:4, 7:6 (7-4)
García-López (spanyol)–Zajid (katari) 6:1, 6:3
Lajovic (szerb)–Mannarino (francia) 6:3, 7:6 (7-5)
Pella (argentin)–Ilkel (török) 7:6 (7-1), 6:3