Elszipkázza a sztárokat a Tour a Girótól

cycling Horizontal CYCLING ROAD RACE BUST SUNGLASSES SIDE BY SIDE START LINE
Britain's Geraint Thomas (L) and Chris Froome riding for Team Sky wait at the start of the 77km final stage of the Tour of Britain cycle race in central London on September 9, 2018. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Giro'd Italia országúti kerékpáros körversenyen.

"Csodálatos emlékeim vannak a tavalyi versenyről, de valószínűleg

– mondta a 33 éves brit Froome. A Sky csapat versenyzője hozzátette, abba az időszakba jutott a pályafutása, amikor már el kell gondolkodnia, milyen eredménysort hagy majd maga után a visszavonulásakor.

"Ha sikerülne ötödik alkalommal is megnyernem a Tour de France-t, és csatlakoznom a kerékpársport elitcsoportjához, az hihetetlen lenne" – mondta.

Geraint Thomas (b.) és Chris Froome számára is a Tour de France lesz az év csúcsversenye Forrás: AFP/Glyn Kirk

Eddig a francia Jacques Anquetil és Bernard Hinault, a belga Eddy Merckx és a spanyol Miguel Indurain büszkélkedhet öt győzelemmel a francia körversenyen, Froome 2013-ban, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben nyert.

Csapattársa, az ugyancsak brit Geraint Thomas elmondta, számára is a Tour de France élvez elsőbbséget az idei versenyek közül, mert címvédőként mindenképpen százszázalékos állapotban szeretne lenni.

November végén a francia Romain Bardet jelentette be, hogy kihagyja a Giro d'Italiát, mert ő is a Tour de France-ra szeretne összpontosítani.

A 102. olasz körverseny Bolognából rajtol május 11-én, a befutó pedig június 2-án Veronában lesz.