Társoldalunk:

Saját magát is meglepte a történelmi világkupa-győzemmel a magyar sportoló

2018.12.14. 12:26

Jászapáti Petra saját bevallása szerint magát is meglepte azzal, hogy múlt hétvégén 500 méteren győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók harmadik, Almatiban rendezett világkupa-állomásán.

"Nem számítottam rá. Azt éreztem, hogy a döntő reális lehet, de nem gondoltam, hogy érmet nyerhetek, vagy akár rögtön aranyat" – mondta az MTI-nek a 19 éves szegedi versenyző, aki hozzátette, ez a siker mindenképpen erőt ad neki a folytatáshoz, de nemcsak a versenyeken, hanem az edzéseken is, mert érzi, hogy megtérül a befektetett munka, és ezért még keményebben fog dolgozni.

Jászapáti, aki a sportágban első magyar nőként tudott vk-versenyt nyerni egyéniben, megjegyezte, azért is tesz jót ez a győzelem, mert így elhiszi, hogy a legjobbakkal is felveszi a versenyt, képes megcsinálni és végrehajtani olyan előzéseket, melyekben korábban nem bízott.

Jászapáti Petra (23) 500 méteren rajt-cél győzelemmel nyerte meg első világkupa-aranyát AlmatibanForrás: Origo

"Nem szeretek konkrét elvárást megfogalmazni, mert ebben a sportágban bármi megtörténhet egy futamban. Ami biztos, szeretnék olyan mentalitással versenyezni, mint azt a kazahsztáni világkupán tettem" – mondta a januári Európa-bajnokságot illetően Jászapáti, aki szerint a női mezőny még úgy is erős, hogy néhányan nem versenyeznek az olimpia után, külön kiemelte a hollandokat, az oroszokat, vagy éppen a lengyel Natalia Maliszewskát.

A váltóval olimpiai bajnok Liu fivérek szintén elégedetten beszéltek a vk-sorozat eddigi három állomásáról, mivel mindkettőjüknek van egyéni győzelme, az ötkarikás aranyérmes staféta pedig vezetésükkel kétszer győzött a három versenyből.

  Őszintén szólva, amikor elindulunk, a győzelemért szállunk harcba. Eljutottunk arra a szintre, amikor a döntő elérése, vagy az ezüstérem már nem okoz elégedettséget

– mondta Liu Shaolin Sándor.

"Európa-bajnok akarok lenni" – fogalmazta meg határozottan Liu Shaoang az Európa-bajnokságra vonatkozó célját, melyre bátyja úgy reagált, ehhez hozzá akarja segíteni testvérét.

Liu Shaolin megjegyezte, Európában sok változás volt a phjongcshangi téli olimpia óta, az egyetlen igazán veszélyes rivális, a világ- és Európa-bajnok holland Sjinkie Knegt az almati vk-forduló után megsérült, így információja szerint nem indul majd a számára hazai, dordrechti Eb-n.

Meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk a legjobbak – jelentette ki Liu Shaolin, aki 2017-ben 1000 méteren nyert már Eb-aranyat.

A dordrechti Eb-t január 11. és 13. között rendezik.