Újabb világbajnoki aranyat nyert Hosszú Katinka

HOSSZÚ Katinka
Hangcsou, 2018. december 11. Hosszú Katinka ünnepel a 400 méter vegyesúszás döntője után a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 11-én. Hosszú Katinka aranyérmet nyert. MTI/EPA/Roman Pilipej
Vágólapra másolva!
A 400 méter vegyes után 200 pillangón is aranyérmes lett Hosszú Katinka a Hongcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon. Alig egy órával később 100 háton pedig ezüstérmet szerzett az Iron Lady.

Ahogyan a keddi nyitónapon, úgy szerdán is egyedül Hosszú Katinka jutott be a döntőkbe a magyarok közül: 200 pillangón a második legjobb, 100 háton a harmadik idővel lett finalista. Előbbi számban címvédőként, fantasztikus hajrával lett világbajnok

A háromszoros olimpiai bajnok jól rajtolt, de a kínai Zhang az első huszonötnél világcsúcs részidőn belül fordult, a második 25 viszont már Katinkáé volt. Innentől az amerikai Kelsi Dahliával fej fej mellett haladva teljesítették a távot, majd egy fantasztikus hajrával, óriási hajrával, 2:01.60 perces idővel a magyaré lett az aranyérem. Hosszú Katinkának ez a tizenötödik világbajnoki címe 25 méteres medencében.

Hosszú Katinka már két aranynál jár a kínai rövidpályás vb-n Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

Alig több, mint egy órával később a száz hát döntőjében is medencébe ugrott a magyar úszónő. Hatalmas csatában az amerikai Olivia Smoliga nyerte meg a számot, Hosszú Katinka mindössze hét századdal mögötte csapott a célba.