Kozma Dominik: Olyan, mintha folyamatosan víz alatt lenne a fejem

MÚSZ Sajtótájékoztató, 2017.08.01.
Kozma Dominik. Ez alkalomból értékeli a magyar válogatott teljesítményét, a körülményeket és magát a budapesti világbajnokságot Dr Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Dr Sós Csaba szövetségi kapitány és számos kiválóan teljesítő úszósztárunk is. 2017.08.01 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Ritka őszinteséggel beszélt az életében elérkező hullámvölgyről Kozma Dominik. A humoráról is ismert vb-bronzérmes úszó a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, motivációja kissé elfogyott, így az év hátralévő részében másként készül.

„Kicsit besokalltam: megnősültem, szeretnék otthont teremteni, a feleségemmel lenni, emellett megalakult a szövetségen belül a sportolói bizottság is, úgyhogy volt mostanában sok minden, ami elvonta a figyelmemet az úszásról. Csináltam én, de minden csak rosszabb lett.

– árulta el problémáit őszintén Kozma Dominik.

Kozma Dominik dolgozik a megoldáson Fotó: Csudai Sándor - Origo

A lehetséges megoldást abban látja, hogy meg kell találnia az egyensúlyt a családi élet és az úszás között. „Mielőtt bárki félreértené: a feleségem, Zsófi mindenben támogat, segít, erősíti bennem, hogy folytassam, de neki sem jó, hogy alig vagyok otthon.

Valami mást kell kitalálnunk, ezért az edzőmmel, Nagy Péterrel abban maradtunk, hogy ebben az évben csak délelőttönként járok edzésre, így jut időm a lakásfelújításra, az otthonteremtésre.”

Az már biztos, hogy az év végi rövid pályás világbajnokságot kihagyja, habár fel tudott volna készülni.
„Azt mondtam, nem akarok még egyszer úgy elindulni egy versenyen, hogy a végén úgy összegzünk: tulajdonképpen jó volt ez az úszás, nem teljesítettem rosszul, pláne ha megnézzük, milyen időszakon mentem keresztül.

Nem akarok több de-t! Én magam unom már, hogy amikor értékelek, mindig hozzáteszem ezt a szót a mondataimhoz.”

A Nemzeti Sportnak adott interjújában a sportoló azt is elárulta, hogy pszichológus és kineziológus segítségét is igénybe veszi az útkeresésben, valamint azt, hogy szeretne új erőre kapva visszatérni.