Budapest újra vizes vb-t rendezne

nk20150804
Ennyit látnak Hosszú Katinka ellenfelei, akik rendszerint úszóikon farvizén próbálkoznak nyomába érni. A kép a női 200 méteres gyorsúszás előfutamán készült róla, a kazanyi vizes VB-n
Vágólapra másolva!
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentette, hét nemzeti szövetség - közte Budapesttel a magyar - szeretné megrendezni a 2025-ös és a 2027-es világbajnokságot.

A FINA pénteki hírlevele szerint a hétfői határidőig a magyar főváros mellett Ausztrália Melbourne-nel, Oroszország Kazannyal, Szerbia Belgráddal, az Egyesült Államok Greensboróval, valamint Kína és Ukrajna egy később megnevezendő helyszínnel jelezte érdeklődését.

A szervezet és a jelentkezők képviselői január 25-én találkoznak Lausanne-ban, ahol a FINA átadja a pályázat pontos feltételeit tartalmazó dokumentumokat.

Ezt követően a szövetségeknek június 17-ig van lehetőségük beadni a hivatalos pályázatot, a FINA vezető testülete pedig július 11-én dönt a helyszínekről.

Magyarország - Budapesten és Balatonfüreden - tavaly már rendezett vizes világbajnokságot, míg 2020-ban az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a Duna Arénában, amely 2024-ben a rövidpályás vb-nek ad otthont.

A 2019-ben a dél-koreai Kvangcsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha ad majd otthont a nagymedencés vb-nek.