Vágólapra másolva!
Rendhagyó sajtótájékoztatón beszélt eddigi tapasztalatairól, közös munkájukról és terveiről Hosszú Katinka, valamint új edzője, Petrov Árpád. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő trénerével együtt a Duna Arénában, az Iron Swim úszóklubban fogadta az újságírókat. A különleges, kötetlen hangulatú sajtóeseményre kizárólag fürdőruhában lehetett belépni, de megérte, mert így az Origo is testközelből láthatta az Iron Lady minden mozdulatát. 

Petrov Árpád a medence partján „laza" bemelegítést vezényelt, aminek köszönhetően sokan már azelőtt kapkodták a levegőt, hogy egyáltalán vízhez értek volna. A szenvedést látva Hosszú Katinka - cirka hatórányi edzés után - úgy döntött, beszáll a munkába, hogy megmutassa, hogyan kell a nyújtó gyakorlatokat szabályosan elvégezni.

Ezután végre jött a csobbanás, és testközelből gyönyörködhettünk a bajnok lábtempóiban.

Petrov Árpád bemelegítésként négyszer három hosszt adott parancsba, de féltávnál Hosszú Katinka megsajnált mindenkit, és meggyőzte edzőjét, legyen elég ennyi, mert még a verseny előtt kipurcan mindenki.

Hosszú Katinka edzés Fotó: Koncz Márton - Origo

A húszperces mozgás után jött az 50 méteres futam (szabadon választott úszásnemben), ami óriási meglepetésre Hosszú Katinka győzelmével zárult. Nekünk csak a részvétel élménye maradt, de az is életre szóló, hiszen nem mindennapos, hogy az ember együtt úszik egy háromszoros olimpiai bajnokkal.

Hosszú Katinka újságírók gyűrűjében Fotó: Koncz Márton - Origo

A rögtönzött verseny végén Hosszú Katinka boldogan fotózkodott a levegőért kapkodó újságírókkal, majd átinvitált mindenkit a jacuzziba egy kötetlen beszélgetésre. Elmondta, hogy amikor Shane Tusup távozása után megkezdték a közös munkát Petrov Árpáddal, a Glasgow-ban rendezett Európa-bajnokság után azt tervezték, hogy mindenképpen lefaragnának a korábban elvégzett, hihetetlen mennyiségű munkából. Azonban nem jártak sikerrel, mert az Iron Lady szervezete hozzászokott a kemény munkához, így ugyanannyit kell dolgoznia, mint korábban, és még így sem képes rendesen elfáradni.

Petrov Árpád nem kímélte az újságírókat, Katinka szíve viszont megesett rajtuk Fotó: Koncz Márton - Origo

Hosszú Katinka a decemberi rövidpályás világbajnokságról elmondta, nyolc számban nevezett, de a részletekről csak annyit árult el, hogy a gyorsúszó számokat hanyagolja majd.

A 29 éves úszó hangsúlyozta: gyorsan megtalálta a hangot Petrov Árpáddal, ennek is köszönhető, hogy az időeredményei lassan közelítenek a legjobb formájában elértekhez. Hozzátette, természetesen az a célja, hogy az előtte álló időszakban - a tokiói olimpiáig - egyre közelebb és közelebb kerüljön saját maga legjobbjához, a 400 és 200 méter vegyes világcsúcsához, igaz, ehhez kőkemény munkára van szükség.

Hosszú Katinka és az Origo újságírója, Göbölyös András Fotó: Koncz Márton - Origo

Hosszú Katinka végül kiemelte, hogy még korántsem sem érzi azt, hogy a pályafutása vége felé járna. Állóképességben, munkabírásban is jó formában érzi magát, a regenerációja sem lassult le, ezért benne lehet a pakliban, hogy az esetleges 2025-ös budapesti vizes vb-n is rajthoz áll majd.