Éhségsztrájkba kezdett egy mexikói futballbíró

43080117JDI_PUE_MTY_MAGANDA 08/01/17 PUEBLA VS MONTERREY LA FRANJA CHARLY FUTBOL PUMA BBVA BANCOMER CLAUSURA 2017
Action photo during the match Puebla vs Monterrey, Corresponding 1st round of the Clausura tournament 2017 Liga BBVA Bancomer MX, at Cuauhtemoc Stadium. Foto de accion durante el partido Puebla vs Monterrey, Correspondiente a la Jornada 1 del Torneo Clausura 2017 de la Liga BBVA Bancomer MX, en el Estadio Cuauhtemoc, en la foto: (i-d) Arbitro Adalid Maganda y Pedro Alexis Canelo de Puebla 08/01/2017/MEXSPORT.
Vágólapra másolva!
Éhségsztrájkba kezdett egy mexikói futballbíró, mert szerinte a labdarúgó-szövetség rasszista bánásmódot alkalmaz vele szemben. "Nem pénzt kérek, hanem igazságot" - mondta a média képviselőinek Adalid Maganda.

Az afrikai származású bíró már áprilisban is rasszizmussal vádolta meg a mexikói szövetség játékvezetői bizottságának igazgatóját. Elmondása szerint a tisztségviselő megsértette őt, miután rákérdezett, hogy miért nem küldik élvonalbeli mérkőzésekre.

Adalid Maganda (középen) egyenlő bánásmódot követel Forrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Mexsport

Ezután hónapokig tartó vita következett, majd a közelmúltban felajánlották Magandának, hogy ismét vezethet meccseket, de csak az alacsonyabb osztályokban.

Most azért tiltakozik, mert első osztályú találkozókra továbbra sem kap lehetősét.