Öt magyar aranyérem a kick-box Európa-bajnokságon

kick-box, Veres Roland
Veres Roland (szemben) a sportág egyik legnagyobb sztárja
Vágólapra másolva!
Öt arany-, öt ezüst- és hat bronzérmet nyertek a magyarok a Mariborban megrendezett kick-box Európa-bajnokságon. A 31 ország 500 versenyzőjét felvonultató Eb-n Veres Roland duplázni tudott, rajta kívül Murvai Lívia, Busa Andrea és Brunner Boglárka lett Európa-bajnok. Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik lett.

A hét szabályrendszert magába foglaló sportágban a hagyományoknak megfelelően – a versenyek kezelhetősége végett – az idén is két Európa-bajnokságot rendeztek. Az októberi pozsonyi kick-light, low-kick és K1 tornát követően a héten Szlovéniában a pointfighting, a light-contact, a full-contact és a zenés formagyakorlat szakágak legjobbjai gyűltek össze.

A tavalyi budapesti vb legeredményesebb versenyzője, Veres Roland pointfightingban és light-contactban is indult, és mindkettőben diadalmaskodott. A még mindig csak 19 éves klasszis így három Eb-elsőséggel zárta az évet, hiszen előzőleg Pozsonyból is elhozta a kick-light szabályrendszer aranyérmét.

Veres Roland (szemben) a sportág egyik legnagyobb sztárja Forrás: NVESZ

Érdekesség, hogy a csepeli Halker-Király Team versenyzőjének két bátyja is döntőbe jutott Mariborban, de Alexnek és Richárdnak be kellett érnie a második hellyel.

A pozsonyi Eb másik magyar győztese Busa Andrea volt, aki Szlovéniában is legyőzhetetlennek bizonyult. A szegedi tanárnő remek szezont tudhat maga mögött: az év egyik legnagyobb versenyén, a májusi budapesti világkupán három elsőséggel a legjobb magyarnak bizonyult, és mindkét Eb-ről aranyéremmel térhetett haza.

Busa Andrea remek évet tudhat maga mögött Forrás: NVESZ

A dobogó tetejére állhatott fel pointfightingban Murvai Lívia is, akárcsak a kiütésre menő full-contact szakágban Brunner Boglárka.

"Ahhoz képest, hogy éppen generációváltáson esik át a válogatott, kifejezetten jól sikerült az Európa-bajnokság.

Külön örülök, hogy Brunner Bogi révén full-contactban is lett egy Európa-bajnokunk, sokra tartom, hogy a nagyon erős ringes mezőnyben is el tudtunk csípni egy aranyat" – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A felnőttekkel együtt rendezték meg a veteránok küzdelmeit, ahol a magyarok három első, három második és négy harmadik helyet szereztek. Különösen emlékezetes az egykori nagy bajnok, Csikós Péter aranyérme, aki kategóriájának döntőjében nemcsak ellenfelét, hanem - véletlenül - még a bírót is fejbe rúgta.

Kick-box Európa-bajnokság, Maribor, a magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
69 kg: 2. Veres Alex
74 kg: 2. Veres Richárd
84 kg: 3. Juhász Ábel
89 kg: 3. Opauszki Dávid

Nők:
50 kg: 1. Murvai Lívia
60 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 2. Nagy Henrietta
+70 kg: 3. Szabó Dorina
Csapat: 2. Magyarország

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
63 kg: 3. Fésű Lajos
Nők:
55 kg: 2. Gremen Petra
60 kg: 3. Nagy Rita

Full-contact:
Nők:
+70 kg: 1. Brunner Boglárka

Zenés formagyakorlat:
Pusztakezes kategória, férfiak: 3. Puravecz Péter