Taroltak a bv munkatársai a küzdősportgálán

TEK budogála
Vágólapra másolva!
Hat érmet szereztek a büntetés-végrehajtás (bv) munkatársai a múlt hétvégén tartott budo- és küzdősportgálán - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Műveleti Osztályának vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Zakor Tibor kiemelte, a versenyen induló hat munkatársuk négy ezüst- és két bronzérmet szerzett, ami nagy teljesítmény, mert a munkájuk mellett készültek fel profi versenyzők ellen.

Zakor Tibor kiemelte, a versenyen induló hat munkatárs négy ezüst- és két bronzérmet szerezett, ami nagy teljesítmény, mert a munkájuk mellett készültek fel profi versenyzők ellen.

Kitért arra is, országos szinten 180-200 kommandós van, akik intézményekben vannak szétosztva. Az országos hatáskörrel rendelkező központi egység pedig jelenleg 32, jövőre 50 embert foglalkoztat.

- hangsúlyozta.

Hengereltek a TEK-esek Forrás: Origo

Mint mondta, a büntetés-végrehajtás műveleti egységeinek munkatársai események felszámolásában és azok megelőzésében, a kiemelt fogvatartottak napi mozgatásában, előállításában vesznek részt, valamint támogatják az intézmények napi munkáját is.

Az intézkedéstechnika elemei a küzdősport alapjaira épülnek. Ha valaki műveleti feladatot szeretne ellátni, annak részt kell vennie a kiképzésen, amely elméleti és gyakorlati elemekből, lövészetből és intézkedéstechnikából áll - tudatta.