Vágólapra másolva!
A budapesti ifjúsági bokszvilágbajnokságról szóló, utolsó, május végi közgyűlésen Csötönyi Sándor, a magyar szövetség tiszteletbeli elnöke felhívta Erdei Zsolt figyelmét arra: aggályai vannak a vb-szervezéssel kapcsolatban. A bokszszövetség korábbi feje nem ismerte a szervezőbizottság, a költségvetés, valamint az egyes részfeladatok felelőseit – írja a Bors.

A félelmek ellenére sem hívták össze az elnökségi ülést. Kassai László, az elmúlt hónapok pénzügyi folyamatait vizsgáló bizottság tagja tegnap sajtótájékoztatón elmondta: a MÖSZ elnökségét nem vonták be a szervezésbe, tagjai csak szeptemberben értesültek a 348 millió forintos hiányról. Az adósságért három embert nevezett meg felelősnek, akik tanácsadóként vettek részt a vb-szervezésben.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség korábbi elnöke Fotó: Adrián Zoltán - Origo

– A bizottság nem vizsgálta, milyen szintű és mértékű Erdei Zsolt felelőssége. Az ügy eleve kellő alapot szolgáltatott arra, hogy az ügyészségnek megküldjük az anyagot. A nyomozó hatóság dönt majd arról, történt-e hanyag kezelés, esetleg csalás vagy lopás – mondta Kassai, hozzátéve: Erdei és az elnökség sorsáról a közgyűlés dönthet december 15-én.

Csötönyi Sándor szerint Erdei legnagyobb hibája az volt, hogy vakon megbízott az embereiben.

– Nem volt veszélyérzete, azt gondolta, ő nem követhet el hibát. Ugyanakkor nem lehet kijelenteni, hogy megvezették.

– fogalmazott a Borsnak Csötönyi, aki hozzátette: magától biztos nem mond le az amatőrként és profiként is világbajnoki címig jutó bokszoló, mert akkor beismerné, hogy ő is tudott a visszaélésekről.