A döntő sem ment el botrány nélkül a szellentéses dartsversenyen

Darts European Championship in Dortmund Sports DARTS EUROPEAN CHAMPIONSHIP
28 October 2018, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Darts: European Championship, final day at the European Darts Championships in the Westfalenhalle. Gerwyn Price from England in action in the quarter finals. Photo: Ina Fassbender/dpa
Vágólapra másolva!
Egy ex-rögbijátékos, Gerwyn Price győzelmével ért véget a két legnagyobb darts-szervezet, a PDC és a BDO játékosaink közös versenye, a Grand Slam of Darts. A tornát számos, olykor meglehetősen kellemetlen közjáték színesítette, és a döntő sem múlt el kisebb botrány nélkül.

A Wolverhampton rendezett verseny utolsó két napjára már csak az elődöntők és a döntők maradtak. A legjobb négy között búcsúzott az egyik nagy esélyes, a holland Michael van Gerwen (aki 112,66-tal a torna legjobb meccsátlagát hozta össze korábban), miután 10-5-ös vezetésről kikapott Gerwyn Price-tól. A rögbiről dartsra váltó walesi Price ellenfele a döntőben az a skót Gary Anderson volt, aki a "nagy szellentés-botrány"-ban is főszerepet játszott a torna pénteki versenynapján.

Összeveszett a két dartsos azon, hogy melyikük szellentett

Wesley Harms a gyerekei életére esküdött meg, hogy nem ő volt az.

Hogy a finálé se érjen véget botrány nélkül, arról Price gondoskodott, aki megállás nélkül szövegelt, és tenyérbemászó örömködéssel ünnepelte minden egyes kiszállóját, tripláját, dupláját, de még azt is, ha eltalálta a táblát. Amire azért elég sokszor volt példa, Price pedig valósággal Anderson bőre alá bújt, amit a PDC kétszeres világbajnoka képtelen volt kezelni, egy alkalommal még meg is lökte ellenfelét.

„Tudom, hogy Gary nem szereti a stílusomat, de ilyen a játékom – mondta Price a mérkőzés után. – Amikor először láttam rajta, hogy baja van vele, már tudtam, hogy bemásztam a bőre alá. Képtelen volt kezelni, ahogy játszom, csak morgolódott, amikor ünnepeltem."

Price-t kifütyülte a közönség Andersonnak szurkoló, vagy éppen semleges része, a walesi újsütetű népszerűségéből pedig a belga Kim Huybrechts húzott hasznot, aki nem kis kárörömmel nyugtázta, hogy mostantól nem ő a darts világának legjobban gyűlölt szereplője.

Címlapi kép: Gerwy Price ünnepel az októberi végi dortmundi Európa-bajnokságon.