Uszik kiütéssel védte meg világbajnoki címét

Olekszandr Uszik
A nehézsúlyú bokszvilágbajnok Olekszandr Uszik profi focista lesz
Vágólapra másolva!
Olekszandr Uszik, négy nemzetközi ökölvívó világszervezet cirkálósúlyú ukrán bajnoka megvédte világbajnoki címeit a brit Tony Bellew elleni mérkőzésen a Manchesterben szombat este rendezett profiboksz-gálán.

A négy ökölvivő világszövetség (WBC,WBO,WBA, IBF) világbajnoki öveit birtokló 31 éves ukrán öklöző a nyolcadik menetben kiütötte ellenfelét, és ezzel megőrizte veretlenségét tizenhatodik profi mérkőzésén, és egyben a cirkálósúly "vitathatatlan" bajnoki címét is, amelyet július óta birtokolt.
A nehézsúlyból cirkálósúlyba visszatért brit keményen küzdött, az első két menetben aktívabb volt a sokkal esélyesebbnek tartott ellenfelénél, de a későbbi menetekben az ukrán klasszis átvette az irányítást. Terry O'Connor brit mérkőzésvezető a nyolcadik menetben végett vetett a meccsnek, miután a brit padlót fogott az ukrán hatalmas balhorogjától, és - a bíró megítélése szerint - nem tudta folytatni a harcot.

Olekszandr Uszik a világon az első profi bokszoló, aki egyszerre mind a négy nagy világszervezet bajnoki övét birtokolja Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

A meccs után a 35 éves brit ökölvívó, aki eddig 30 győzelemmel, két vereséggel és egy döntetlennel büszkélkedett, bejelentette, hogy befejezi profi ökölvívó pályafutását. Hozzátette, hogy mindent megtett a győzelemért, de ellenfele egyértelműen jobb volt nála. Mint mondta, sosem állt szorítóban ilyen kemény bokszolóval. Olekszandr Uszik a világon az első profi bokszoló, aki egyszerre mind a négy nagy világszervezet bajnoki övét birtokolja. A krími születésű Uszik korábban nem rejtette véka alá, hogy nehézsúlyban kívánja folytatni pályafutását, és ki akarja hívni a brit Anthony Joshuát, aki ugyancsak négy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) bajnoki övét tudhatja magáénak. Uszik amatőrként nehézsúlyban szerzett aranyérmet a 2012-ben a londoni olimpiai játékokon.