Visszavonul a hétszeres WTA-győztes cseh teniszező

2018 US Open - Day 1 GettyImageRank3 People SPORT HORIZONTAL Waist Up Residential District Czech Republic Ball TENNIS USA New York City Croatia One Person ADULT Queens - New York City Women Photography Grand Slam WTA Tour Returning Individual Event Flushi
Lucie Safarova az ausztrál nyílt teniszbajnokság után teszi le az ütőt
Vágólapra másolva!
A jövő év elején, az ausztrál nyílt teniszbajnokság után visszavonul a cseh Lucie Safarova.

"Még mindig szeretem a teniszt, nagyon hiányozni fog,

de szépen akartam befejezni, és most eljött ennek az ideje. A pályafutásom jól alakult, mindennel elégedett vagyok, amit elértem" - mondta a prágai cseh-amerikai Fed Kupa-döntőt megelőző sajtótájékoztatón a világranglista korábbi ötödik helyezettje.

A 31 éves Safarova egyéniben hét WTA-tornán győzött, a cseh válogatottal pedig négyszer nyerte meg a Fed Kupát. Párosban öt Grand Slam-címet gyűjtött be, míg honfitársával, Barbora Strycovával bronzérmes volt a 2016-os olimpián.

Lucie Safarova az ausztrál nyílt teniszbajnokság után teszi le az ütőt Forrás: AFP/2018 Getty Images/Al Bello

A világranglistán jelenleg 106. helyezett játékos, aki a Roland Garroson döntős volt 2015-ben, nem tagja a most Fed Kupa-finalista cseh válogatottnak. Pályafutása utolsó szakaszáról úgy nyilatkozott, hogy a stressz okozta egészségi problémái és az állandó utazás miatt nem sikerült úgy, ahogy szerette volna.

"Emiatt döntöttem úgy, hogy más úton indulok el, amelyen boldog lehetek. A tenisz révén számos országba eljutottam, de most meg is akarom ismerni ezeket" - tette hozzá.