Szász-Kovács Emese nélkül rajtol a vívó világkupa

párbajtőr Szász Emese rio2016 olimpia2016
A párbajtőröző Szász-Kovács Emese megvédené olimpiai bajnoki címét
Vágólapra másolva!
Három versennyel a hétvégén kezdődik a vívók 2018/2019-es világkupa-idénye, melynek tavaszi állomásai már az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartoznak majd.

A hazai szövetség internetes oldalának előzetese emlékeztet rá, hogy a versenynaptár kisebb átalakítása nyomán a korábbi hárommal szemben szakáganként csak egy vk-fordulót rendeznek az év utolsó szakaszában, így januártól sűrűsödik be a program. A novemberi rajt három részletben zajlik, és a legforgalmasabb éppen a mostani, nyitó hétvége lesz, melyen a női kardozók Orléans-ban, a női párbajtőrözők Tallinnban, a férfi tőrözők pedig Bonnban versenyeznek.

Szász-Kovács Emese kihagyja a 2018-as versenyeket Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Mestere, Kulcsár Győző halála miatt egyelőre nem versenyez a riói olimpián aranyérmes párbajtőröző Szász-Kovács Emese.

"Ami biztos, továbbra is készül, egyelőre elsősorban fizikai edzésekkel. Ebben az esztendőben nemzetközi páston nem látjuk klasszisunkat, a decemberi országos bajnokságon viszont bizonyosan ott lesz. Aztán hogy civilben vagy vívóruhában, az majd kiderül..."

- olvasható a hunfencing.hu oldalon.
Márciusban női és férfi párbajtőr Grand Prix-t, illetve férfi kard világkupát rendeznek Budapesten. Az idény fontos állomása lesz a júniusi, düsseldorfi Európa-bajnokság és a júliusi, budapesti világbajnokság. Mindkettő az olimpiai kvalifikációs időszakra esik, így nagyban befolyásolja majd a tokiói részvételt.