Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Boksz Szervezet (WBO) panamai ülésén döntés született, melynek értelmében, megfelelő körülmények esetén, decembertől Szellő Imre lehet a cirkálósúlyú ranglista második helyezettje.

A világ négy legnagyobb profi ökölvívó szervezete között számon tartott WBO-nál jelenleg a ranglista 4. helyén jegyzik a veretlen (22-0) ceglédi bokszolót, de könnyen lehet, hogy decemberben már csak egy rivális fogja megelőzni.

Szellő Imre elkezdhet készülni az igazán nagy kihívásokra Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ehhez viszont több feltételnek is teljesülnie kell, de szombatról vasárnapra virradó éjszaka már tisztábban fogunk látni. Ekkor rendezik ugyanis Manchesterben az Olekszandr Uszik–Tony Bellew mérkőzést, ahol előbbi, azaz ukrán címvédő és utóbbi, a ranglistát vezető veterán angol is könnyen lehet, hogy utolsó mérkőzését vívja a súlycsoportban.

Amennyiben Uszik győz, úgy szinte biztos, hogy felmegy nehézsúlyba,

Bellew pedig már elmondta, győzelem esetén visszavonul, egy világbajnoki öv megszerzésével zárva le pályafutását.

Ugyancsak szombaton rendezik a lengyel Krysztof Glowacki (jelenleg 2. a ranglistán) és az orosz Makszim Vlaszov összecsapását, de az Uszik–Bellew meccs árnyékában ez csak ideiglenes (interem) bajnoki címért zajlik. Miután a bajnokot nem jegyzik a ranglistán – ő a kihívandó "király" pozíciójában trónol a listán lévők fölött – csak a török-német Firat Arslan marad Szellő előtt a WBO cirkálósúlyú ranglistáján.

Szellő Imre eredményeit nem csak a WBO ismeri el, hanem másik két nagy világszervezet is elismeri: az IBF-nél a 4. helyen áll, míg a WBC az első 15 között rangsorolja.

Kovács Zoltán (balra) visszaverekedte magát a ranglistára Fotó: Csudai Sándor - Origo

A WBO panamai ülésén a ranglistabizottság elfogadta Rácz Félix kérését, hogy a WBO korábbi nagypehelysúlyú Európa-bajnoka, Kovács Zoltán (22-5-1) már novemberben visszakerüljön a ranglistára. A korábban a legjobb tíz között jegyzett nyíregyházi bokszoló az elmúlt másfél évben sérülések miatt csupán két meccsen lépett szorítóba.