Támogatás nélkül is versenyben marad az olasz olimpiai pályázat

olimpia
The Olympic Rings seen over the Olympic Village in Gangneung, South Korea, 08 February 2018. The Pyeongchang 2018 Winter Olympics take place between 09 and 25 February. Photo: Peter Kneffel/dpa
Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hozzájárult ahhoz, hogy Milánó és Cortina d'Ampezzo közös 2026-os téli olimpiai pályázata versenyben maradhasson, annak ellenére, hogy az olasz kormány pénzügyileg nem támogatja.

A kandidálást a két érintett régió, Lombardia és Veneto finanszírozza, ami Bach szerint nem probléma. A NOB vezetője kétnapos római megbeszélései végén úgy nyilatkozott, hogy a pályázat nagyon erős, nagyszerűen reflektál a bizottság Agenda 2020-as programjára.

- mondta a német sportvezető.

Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes októberben jelezte, hogy a kormány levelet küld a NOB-nak, melyben támogatásáról biztosítja a pályázatot, ám egyetlen eurót sem ad annak költségeihez.
A 2026-os téli játékok rendezésért Stockholm és Calgary van még versenyben. A győztesről a NOB jövő júniusban, a lausanne-i kongresszusán dönt.