Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek egyik legfontosabb hazai, ökölvívással kapcsolatos témája volt az augusztusi, Budapesten megrendezett ifjúsági világbajnokság után kibontakozó botrány. Az esemény költségvetése jelentősen túllépte a rendelkezésre álló pénzügyi keretet, így előbb vizsgálatot kellett elrendelni a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben, majd pedig a vezetőség megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát. A legutóbbi hírek már arról szóltak, hogy hivatalos, hatósági eljárás indul az ügyben, a fejleményekre pedig Erdei Zsolt egy Facebook-közleményben reagált.

„Kedves Sporttársaim, Barátaim!

A tegnapi nap folyamán a MÖSZ által felállított vizsgáló bizottság döntése alapján (amelynek tagjai: dr. Orodán Sándor elnök, Balogh Sándor, dr. Kassai László, Pantl Péter, dr. Pálos Péter és dr. Rátkai Norbert), és az elnökség döntése után egy közleményt adtam ki arról, hogy a testület kezdeményezte a 2018-as ifi világbajnokság költségvetésével kapcsolatos hivatalos vizsgálat elindítását.

Mint minden más szövetségben, itt is egy testület dönt, amit elnökként el kell fogadnom.

A döntés nem feltétlenül tükrözi az álláspontomat, de elfogadom, amennyiben a célja, hogy közösségünk jövőjét, eredményességét pozitívan befolyásolja, és céljaink megvalósulását szolgálja.

Erdei Zsolt soha nem futamodott meg a harctól, most sem áll szándékában Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ismerősök és barátok többen kérdezték tőlem, hogy miért csak ezt az időszakot vizsgáljuk, amikor a sportág megújítását teljesen az alapoknál kell kezdeni?

Úgy, ahogy eddig, ezután sem fogok vádakkal illetni senkit, mint ahogy tették ezt az elmúlt hetekben különféle érdekű személyek. A véleményekre ezután is kíváncsi vagyok, és mindenkit meghallgatok.

Akik ismernek, tudják, hogy soha semmilyen nehézségtől, bajtól vagy veszedelemtől nem futamodtam meg, most sem fogok. Nekem, ahogy sokatoknak, az ökölvívás tényleg az életem. Mindig számíthattok rám, ahogy én is számítok Rátok.”

Erdei Zsolt akár börtönbe is kerülhet

Kihasználták a bokszszövetség elnökének a naivitását.