Vágólapra másolva!
A Borsonline információja szerint már az ügyészség is nyomoz a Magyar Ökölvívó Szövetségnél, ugyanis a Duna Arénában rendezett ifjúsági ökölvívó-világbajnokság megrendezésekor túlszámlázások és indokolatlan kifizetések történhettek.

A Magyar Ökölvívó Szövetség hétfőn asztalcsapkodással, ordibálással tarkított, ötórás elnökségi ülést tartott. Az esemény első felvonását múlt szerdán ejtették meg, ám a maratoni tanácskozás akkor érdemi eredmény nélkül zárult, most kerítettek alkalmat a folytatásra a Magyar Sport Házában, ahol a zárt ülést három őrrel is biztosították.

Október elején hattagú vizsgálóbizottságot állított fel a MÖSZ, a kifizetéseket leállították, Erdei Zsolt elnök aláírási jogát megvonták, mivel a szervezet néhány hónap alatt mintegy 348 millió forintos hiányt halmozott fel.

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez főként a Duna Arénában rendezett ifjúsági ökölvívó-világbajnokság óriási költségeivel magyarázható, ám a hétfői elnökségiről kiszivárgó hírek szerint felmerült a gyanú, hogy túlszámlázások, indokolatlan kifizetések történtek (például 180 milliót kalkuláltak a szállásköltségekre, amiből végül 480 millió lett), de hogy valóban így történt-e, azt majd az ügyészségi vizsgálat fogja eldönteni.

– magyarázta a Borsonline-nak az egyik bennfentes. Hozzátette, senkit nem akarnak gyanúsítani, de tisztán kell látni a sportág jövője érdekében.

– tette hozzá.

"Nem nyilatkozom, hamarosan kiadunk egy közleményt"

– ezt már Erdei Zsolt elnök mondta a Borsnak, miközben elviharzott az elnökségi ülést követően