Babos Tímea pályafutása eddigi legjobb éve után nyaralni megy

TENNIS Horizontal
Timea Babos of Hungary (L) and her teammate Kristina Mladenovic of France kiss their winning trophy after defeating Czech Republic's Barbora Krejcikova and Katerina Siniakova during the women doubles final match at the WTA Finals tennis tournament in Singapore on October 28, 2018. (Photo by Roslan RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea hétfőn az átadási ünnepségen még reprezentált egyszer mielőtt elutazott a megérdemelt szabadságára. A szingapúri WTA-világbajnokságon kétszeres győztes magyar pályafutása legjobb évének nevezte 2018-at és az Origónak adott exkluzív interjújában bevallotta, még mindig nem fogta fel, mi is történik vele.  A VIDEO a cikk végén nézhető meg. 

Az olimpiákhoz hasonlóan adta át Szingapúr Sencsen képviselőinek a WTA zászlóját, mert

öt év után költözik a WTA Tour legjelentősebb eseménye,

a szezonzáró világbajnokság. Hétfő délelőtt az idei egyéni és páros bajnokok jelenlétében, a szingapúri Nemzeti Galériában vették át a kínaiak jelképesen a WTA Finalst, mindjárt tíz évre.

Jelina Szvitolina valamint a párosban győztes Babos Tímea és Kristina Mladenovic profin, már-már meghatóan beszélt arról, hogy szívűk egy darabját Szingapúrban hagyják és mennyire jól érezték itt magukat.

Az eddigi rendezők egy A3-as méretű, keretezett rajzzal kedveskedtek, mire a kínaiak egy

7 méter széles pergamentekercset nyújtottak át ajándékba a szingapúriaknak,

rajta a két város legjellegzetesebb épületei. Nagyjából ehhez hasonló különbségekre lehet számítani jövőre: a pénzdíj duplázódik (14 millió dollár lesz) és egy 6,5 milliós városállamból egy metropoliszba költözik a csúcsverseny. A játékosok nagyon szerettek Szingapúrba jönni, nem lesz könnyű helyzetben Sencsen.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a Szingapúr-Sencsen átadón Forrás: Origo

Jelina Szvitolina és Babos Tímea is nyolc éve, 2010-ben járt először Szingapúrban,

mindketten indultak az ifjúsági olimpián.

Az ukrán vezette akkor a juniorok világranglistáját, de csalódottan, érem nélkül távozott. A magyar lány nyert egy érmet, az volt talán az első alkalom, amikor sokan megismerték a nevét. Szvitolinát az elmúlt időszakban sok kritika érte, mert nem úgy jöttek az eredmények, ahogy elvárták tőle. Úgy érzi, vasárnap este óta senkinek nem kell bizonyítania semmit.

A nagy kérdés az,

hogy miért nem tud legalább gyakrabban úgy koncentrálni, úgy teniszezni, mint a WTA Finals döntőjében Sloane Stephens ellen tette. Már a szombati elődöntőben is olyan mentális erőt mutatott, amit korábban joggal kértek rajta számon. Wimbledonban kiesett az első fordulóban és a Roland Garroson is csak a 32-ig jutott. A szezonzáróra összeállt a játéka és hihetetlen elszántsággal teniszezett. Sikerével folytatódott az a sorozat, ami 2015-ben kezdődött: azóta a WTA Finalst rendre olyan játékos nyeri, aki Grand Slamen még nem tudott győzni.

Jelina Szvitolina a Billie Jean King serleget szeretgeti Forrás: AFP/Roslan Rahman

A világ legjobb teniszezői alaposan kitettek magukért az elmúlt nyolc napban. A lejátszott 15 egyéni meccsből 10 volt háromjátszmás, nagy csata.

Babos Tímea a rendezvény után többek között arról beszélt az Origónak, hogy még mindig nem fogta fel, mi is történik a karrierjében, és nem is csak Szingapúrra gondolt.

most meg már kétszeres... Fantasztikus éveket zárunk itt Szingapúrban, sajnálom, hogy ez az utolsó, de már most várom, mit fog hozni a következő év"- mondta a világsztár magyar, aki a következő napokban arra koncentrál, hogy újraélje a felejthetetlen pillanatokat, mert erre amúgy soha nincs ideje egy teniszezőnek. Babos Tímea egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy 2018 pályafutása eddigi legsikeresebb éve és bízik abban, hogy az új szakmai csapata rengeteget fog neki adni, lendületet kap a még jobb folytatáshoz.