Vágólapra másolva!
Babos Tímea az idén már nem lehet világelső a női párosban. A WTA Finalst még megnyerheti Kristina Mladenoviccsal, de az is kevés ahhoz, hogy a fiatal cseh kettőst megelőzzék a ranglistán.

Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova azzal betonozta be a helyét a ranglista élén, hogy a WTA-vb 7. napján az első elődöntőben, viszonylag simán 6:3, 6:2-re legyőzte a honftárs, 3. kiemelt párt. Andrea Sestini Hlavackova tavaly Babos Tímeával győzött Szingapúrban, az idén a legjobb 4 között búcsúzott Barbora Strycovával.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a csúcson kezdte az évet, de a szezon végén a 2. helyen zár a magyar és a francia Forrás: AFP/Greg Wood

Babos Tímea és Kristina Mladenovic az utolsó meccset játssza szombaton, magyar idő szerint délután 3 óra után kezdődhet a mérkőzésük a US Open idei győztesei ellen.

Motivációban így sem lesz hiány, mert Ashleigh Barty és Coco Vandeweghe meccslabdákról verte Babosékat a New York-i döntőben.

Ha sikerül nekik visszavágni, akkor vasárnap a világelsők legyőzésével lehetne címvédő Babos Tímea a WTA-világbajnokságon.

A magyar teniszező az idén 12 héten át vezette a világranglistát, először Wimbledon után került az élre és egy hét szünettel egészen múlt vasárnapig volt a fején a korona.

Szinte hihetetlen, de ha Babos Tímeáék megnyernék a vb-t, akkor mindössze 10 ponttal szorulnának a csehek mögé, de januárban, az Australian Open címvédőiként nekik lesz nehezebb tartani a pozíciójukat. További számolgatás helyett maradjunk annyiban, az is csodálatos eredmény lenne, ha WTA Finals-győzelemmel zárná a magyar és a francia a 2018-as szezont.