Vágólapra másolva!
Rácz Félix, a profi ökölvívó klub, a Félix Promotion vezetője kedden szólította fel lemondásra a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáról Erdei Zsoltot, miután Madár vezetésével egy év alatt 348 millió forintos adósságot halmozott fel a szervezet.

Nem mondok le! Egyenesbe hozzuk a dolgainkat, és újult erővel dolgozunk tovább – fogalmazott a Borsnak az amatőrként és profiként is világbajnoki címig jutó egykori bokszoló. – Kezdő vezetőként van hová fejlődnöm, ez igaz. De a lelkiismeretem tiszta.

- Nincsenek elnöki ambícióim. Összeférhetetlennek tartanám a saját cégemmel. Tudom, ez nem mindenkit zavar, lásd Madárfészek Akadémia, amely bár az utánpótlás-nevelésre az akadémiák közül a legmagasabb támogatásban részesült a szövetségtől, mégsem onnan kerültek ki például az ifi-vb érmesei - mondta Rácz, aki 2014-ben még profi címmeccset szervezett Madárnak.

Erdei Zsolt lelkiismerete tiszta Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Tudom, mindig fontos higgadtnak maradni, de amikor Rácz gyerekeket kevert a kampányába, nálam elszakadt valami. Több esetben figyelembe vettem a javaslatát, de messze nem mindenben. A profi ökölvívás a magyar ökölvívás elválaszthatatlan és fontos része. Ugyanakkor Rácz Félix személyével és módszereivel kapcsolatban nagy az ellenállás az amatőrök táborában. A bokszmenedzser a saját érdekeit képviselve tett nekem javaslatokat. Ez, sajnos, hitelteleníti a véleményét, és azt is, ami megfontolandó lehet. A fizetésekkel kapcsolatban az igaz, hogy a dolgozók megkapták a pénzüket, ám mi, apparátusi szinten blokkoltuk. Aztán az ellenőrző bizottság úgy döntött, a béreket ki kell fizetni. Voltak olyanok a szövetségben, akikben nagyot csalódtam" – mondta Erdei.