Vágólapra másolva!
Vas Kata Blanka megnyerte a lányok kritériumversenyét, így összesítésben harmadik helyen zárt a Buzsáki Virág-Vas Kata Blanka kettős a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia keddi napján.

Ebben a számban Buzsáki Virág a 29. helyen végzett, de ez is elég volt az összetett verseny harmadik helyéhez. A kerékpárosok kombinált versenyszámában a kétfős csapatok mindkét tagjának két-két országúti és hegyikerékpáros számban kellett rajthoz állnia.

A viadal honlapja szerint a csapatoknak öt nap alatt öt számban kellett helyt állniuk: a magyarok a csapatidőfutamban a negyedik helyen végeztek, a mezőnyversenyben Vas az ötödik, Buzsáki a 18. lett.

Ezt követte a hegyikerékpáros kieséses verseny, amelyben Buzsáki az elődöntőig jutott.

A kombinált hegyikerékpáros rövidpályás küzdelmek során Vas a hetedik, Buzsáki nyolcaddikként zárt, majd szerdán a kritériumversenyben Vas diadalmaskodott, és ezzel a magyar duó felállhatott a dobogóra.

A nap másik magyar érdekeltségű éremcsatájában nem jártak szerencsével a mieink: a fiú strandröplabdázók bronzmérkőzésén a Hajós Artúr, Stréli Bence Attila páros 2-0-ra kikapott a házigazda argentin duótól, így a negyedik helyen végzett.