Vágólapra másolva!
A Felix Promotion péntek esti salgótarjáni gáláján nem egy olyan mérkőzés lesz a kártyán, melyek kimenetele döntő fontosságú egy-egy bokszoló karrierjében. Éppen ezért bátran ki merjük jelenteni, hogy talán még a szokottnál élesebb csatákra és vérforralóbb ütközetekre van kilátás a nógrádi megyeszékhelyen.

Kezdjük mindjárt a legmagasabban jegyzet magyar profival, Szellő Imrével. A veretlen (21-0) cirkálósúlyú WBO-nemzetközi bajnokra egy roppant rutinos venezuelai kihívó vár, aki 2015-ben szerezte meg a dél-amerikai országban a súlycsoport bajnoki övét, korábban pedig – igaz, alacsonyabb súlycsoportban – világbajnoki kihívó is volt. Gusmyr Perdomo legyőzése mindennek ígérkezik, csak könnyű feladatnak nem.

Szellő Imre és Gusmyr Perdomo számokban Forrás: Felix Promotion

„Perdomo jó bokszoló, ezt bizonyítja a mérlege, és az, hogy olyan igen jó nevű, és nagyszerű eredményeket elérő bunyósok életét is megkeserítette a ringben, mint a több vb-övet is begyűjtő dán Mikkel Kessler. A karrierünkben van találkozási pont is, hiszen idén májusban éppen azt a Williams Ocandót győztem le a 2. menetben technikai döntő fölénnyel, akit ő is a hatodik menetben ütött ki.

Fordított alapállású bunyós, de ezen a téren is van tapasztalatom, meg kell tudnom oldani ezt a feladatot is" – mondta el Szellő az Origónak.

Ugyancsak a cirkálósúlyban rendezik az est főmérkőzését: a magyar bajnoki címért másodszor mérkőzik meg egymással a címvédő Darmos József és a kihívó, Tóth „Barbár" Tamás. A két bunyós kapcsolata meglehetősen hűvös,

különösen azóta, hogy utóbbi két évvel ezelőtt technikai K.O.-val legyőzte előbbit.

A feszültség bizonyára tapintható lesz a ringben és a nézőtéren is, ahol mindkét népszerű bunyóst várhatóan igen sok szurkolója biztatja majd. „A visszavágó a levegőben lógott, csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül rá sor – mondta az Origónak Darmos, aki saját bevallása szerint jól sikerült felkészüléssel a háta mögött érkezik majd Salgótarjánba. – Nyilvánvalóan kemény meccs lesz, tudom, hogy Tomi új edzővel készül, de biztos vagyok benne, hogy egyelőre nem tudott annyit fejlődni, hogy azt a ringben velem szemben kamatoztathassa."

Darmos -Tóth: a ringben nem a számok fognak dönteni Forrás: Felix Promotion

„Gondolhatok bármit Józsiról, de azt mindig elismertem, hogy jó bokszoló. Tisztában vagyok az eredményeivel, azzal, hogy ő nem egy akárki, egy nagy szívű, erős, kőkemény harcos, akinek a legyőzése igazán értékes skalp lesz – jelentette ki hasonlóan magabiztosan az elmúlt időszakban a korábbi remek bokszolóval, Pintye Szabolccsal készülő Tóth, aki biztos benne, hogy már nem csak szívvel és erővel, de technikailag is ellenfele fölé nőhet.

A „kicsik" között is lesz jó néhány nagy meccs, melyek közül mindenképpen kiemelkedik a nagypehelysúlyú Kovács Zoltán „Caramel" (21-5-1) mérkőzése.

A nyíregyházi bokszolónak az elmúlt egy-másfél év nem a szerencse jegyében telt,

sérülések hátráltatták, szülővárosából is elköltözött, majd belátta, hogy mégis a szabolcsi megyeszékhelyen van otthon. Idén ez lesz a második mérkőzése, és a WBO korábbi Európa-bajnokának a legjobb formájára lesz szüksége, ha le akarja győzni a venezuelai Rafael Hernándezt. Márpedig le akarja győzni.

„A stílusa miatt egyértelműen az eddigi legnehezebb és legkeményebb ellenfelem lesz, akire nagyon oda kell majd figyelnem. Ugyanakkor, ha sikerül a maximumot kihoznom magamból, akkor nem szabad gondot okoznia, de ehhez végig teljes koncentrációra lesz szükségem.

Nem szeretnék a magyar profi ökölvívás fogadott fia maradni" – oszlatott el minden kétséget a szándékait illetően Kovács.

A fentebb sorolt ökölvívók mellett szorítóba lép a második profi meccsére készülő Urbán Ferenc, és a kemény öklű kecskeméti Kispál Zoltán is.

A vállalkozás idei hatodik rendezvényét is a közszolgálati M4 Sport csatorna sugározza élőben 23.00 órától. További információért, beleértve a jegyvásárlással kapcsolatos részleteket, keressék fel a www.felixpromotion.com honlapot, míg az exkluzív videós tartalmakért csatlakozzanak az iroda Facebook-oldalához.