McGregor legyőzője nyílt levelet írt, kiléphet a UFC-ből

Nurmagomedov
LAS VEGAS, NV - OCTOBER 06: Khabib Nurmagomedov of Russia is escorted out of the arena after defeating Conor McGregor of Ireland in their UFC lightweight championship bout during the UFC 229 event inside T-Mobile Arena on October 6, 2018 in Las Vegas, Nevada. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mint ismert, két év szünet után tért vissza a ketrecbe Conor McGregor, aki a veretlen orosz Habib Nurmagomedovval csapott össze a UFC könnyűsúlyú vb-címéért kiírt Las Vegas-i mérkőzésen. Némi meglepetésre McGregornak szinte esélye sem volt, a 4. menetben fojtással kikapott, utána viszont elszabadultak az indulatok. Az orosz kiugrott a ketrecből, ahol gyakorlatilag mindenkivel összeverekedett, az oktagonon belül pedig Nurmagomedov csapatából többen megtámadták az ír sportolót.

Az esettel kapcsolatban már sokan megszólaltak, Nurmagomedov ezúttal a saját Instagram-oldalán tett közzé egy, a UFC-nek címzett nyílt levelet – számolt be az nso.hu.

Khabib Nurmagomedov nyílt levelet írt a UFC-nek Forrás: AFP/2018 Getty Images/Harry How

„A UFC-nek!

Miért nem rúgtatok ki senkit, amikor megtámadták a buszunkat, és több ember is megsérült? Akár meg is ölhettek volna valakit... Miért nem szólalt fel senki, amikor a szülőföldemet, a vallásomat, a nemzetemet vagy éppen a családomat sértegették?

Miért az én csapatomat kell megbüntetni, amikor mind a két csapat verekedett. Nem értek egyet azzal, ha azt mondjátok, hogy én kezdtem... Én csak befejeztem, amit ő elkezdett.

Mindenesetre inkább engem büntessetek meg, mint Zubajra Tuhugovot, akinek semmi köze az egészhez. Rosszul gondoljátok, ha azt hiszitek, hogy csendben fogok maradni. Töröltétek Zubajra meccsét, és ki akarjátok rúgni, mert megütötte Conort. Azonban ne feledjétek, hogy először Conor ütötte meg az egyik testvéremet, nézzétek csak meg a videót.

Tudnotok kell, ha ennek ellenére megváltok tőle, akkor engem is elveszítetek. Oroszországban sosem hagyják cserben egymást a testvérek. A végsőkig hajlandó vagyok elmenni a testvéremért. Ha kirúgjátok, ne felejtsétek el elküldeni az én felbontott szerződésemet is, különben én magam fogom azt felbontani.

És még egy dolog... Megtarthatjátok a pénzem, amit visszatartotok. Nagyon el vagytok foglalva ezzel, remélem, nem akad a torkotokon... Megvédtük a becsületünket, és ez a legfontosabb! A végsőkig kitartunk! #Testvérek"