Vágólapra másolva!
Az úszó Késely Ajna aranyérmet nyert 200 méter gyorson szerdán a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

A Kőbánya SC immáron kétszeres ifjúsági olimpiai bajnoka (a harmadik napon 800 gyorson nyert) a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol ötven méter után még csak a negyedik helyen állt (27.98), száz méter után viszont elsőként fordult (58.03), százötvennél pedig két tizeddel is vezetett a második helyen tempózó, kínai Junxuan Yang előtt. Végül tizenhét százados előnnyel, elsőként is csapott célba. Késely ezzel a 8. magyar aranyérmet szerezte a Buenos Aires-i játékokon.

Késely Ajna második aranyérmét nyerte a Buenos Aires-i ifiolimpián Forrás: https://www.facebook.com/MagyarOlimpiaiBizottsag

Az ifjúsági olimpián eddig két arany- és egy ezüstérmet nyert Milák Kristóf szinte végig vezetve 23.84-es idővel nyerte meg az első középdöntőt 50 m pillangón. Az érdi tehetség végül a negyedik idővel jutott a szám döntőjébe, mert a második futamban az olasz, Thomas Ceccon és két orosz is jobb időt úszott nála.

A 4×100 m vegyes váltó döntőjében az oroszok megállíthatatlanok voltak, amelyet 3:35.17-es új junior világcsúccsal nyertek meg. Második helyre a kínaiak, a harmadikra a lengyelek jöttek be. Zombori Gábor, Bőhm Sebestyén, Milák Kristóf és Kalmár Ákos négyese több mint 8 másodperces hátrányban az oroszok mögött, negyedikként ért célba.