Zverev kritizálta a Davis Kupa új lebonyolítási rendszerét

Zverev
KEY BISCAYNE, FL - MARCH 30: Alexander Zverev of Germany celebrates a point against Pablo Carreno Busta of Spain in their semifinal match during the Miami Open Presented by Itau at Crandon Park Tennis Center on March 30, 2018 in Key Biscayne, Florida. Clive Brunskill/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Alexander Zverevnek nem tetszik a tenisz Davis Kupa új lebonyolítása, legfőképpen az, hogy jövőre, november végén egyhetes tornán lép majd pályára a világ 18 legjobb válogatottja.

A világranglistán ötödik helyezett német játékos Sanghajban azt mondta, hogy az idén nyáron megreformált sorozat végső tornája "őrült időpontban van", így azon nem kíván részt venni.
"Egy-másfél hónapunk van a pihenésre. Az, hogy november végén rendeznek egy egyhetes tornát, amikor már mindenki kimerült, teljes őrület" - fogalmazott Zverev. Hozzátette, sokat beszélgetnek erről a többi éljátékossal a különböző versenyeken, és kivétel nélkül azon a véleményen vannak, hogy rövidíteni kellene a szezont, nem még hosszabbá tenni.

Alexander Zverevnek nem tetszik a Davis Kupa új lebonyolítása Forrás: AFP/2018 Getty Images/Clive Brunskill

"Ha megkérdezik a többi teniszezőt, ők is ugyanezt fogják mondani" - jelentette ki a 21 éves játékos, aki arról nem tett említést, hogy a selejtezőben pályára kíván-e lépni. A február 1-jén és 2-án sorra kerülő összecsapáson a németek a magyar válogatottat fogadják. Az új rendszerben a selejtezőt az eddig megszokott három helyett két nap alatt kell lejátszani. További változás, hogy három helyett két nyert szettre mennek majd a találkozók, így a pénteki két egyes után szombaton egy páros, majd újabb két egyéni összecsapás következik.

A selejtező 12 párharcának továbbjutója csatlakozik a kiemeltekhez. A 18-as mezőnyben biztos helye van az idei négy elődöntősnek, az amerikai, a francia, a horvát és a spanyol válogatottnak, továbbá a világranglistás helyezésével szabadkártyás briteknek és argentinoknak.

A jövő évi sorozat döntőjét Madridban rendezik 2019. november 18. és 24. között.