Sikeresen kezdtek a magyarok a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián

swim Horizontal
Milák Kristóf ünnepel a 200 pillangó döntője után
Vágólapra másolva!
A Buenos Airesben megrendezett ifjúsági olimpia első hivatalos versenynapján jól kezdtek a magyarok: úszóink közül többen is középdöntőbe jutottak, a 3x3-as női kosárválogatott mindkét mérkőzését megnyerte, Rabb Krisztián pedig már a legjobb négy között van kardvívásban.

Az úszóversenyek első számában sikerrel rajtolt mindkét magyar versenyző: a fiúk 400 m-es gyorsúszó-előfutamaiból Kalmár Ákos a második (3:51.73), míg Milák Kristóf a harmadik legjobb idővel (3:51.99) került a magyar idő szerint ma 23 órakor kezdődő döntőbe. A férfiaknál Zombori Gábor, a nőknél Ilyés Laura jutott középdöntőbe 100 háton, az Egri Úszó Klub 17 éves versenyzője, Bőhm Sebestyén pedig 100 mellen.

Milák a harmadik legjobb idővel döntős Forrás: AFP/Oli Scarff

Vívásban Rabb Krisztián, a Vasas sportolója a negyeddöntőben a német Antonio Heathcockot győzte le 15:11-re. Az este 10-kor kezdődő elődöntőben az egyiptomi Mazen Elaraby lesz az ellenfele.

A 3x3-as női kosárválogatott az első csoportmérkőzésen 22-0-ra verte Iránt, majd a kínaiakat is legyőzte, őket 21-13-ra.

Pekler Zalán, a játékokon résztvevő egyetlen magyar sportlövő nem jutott döntőbe a légpuskások 10 m-es számában: a komáromi fiatal a selejtezőben a 9. legjobb eredményt produkálta (620.0), és a fináléba csak az első nyolc helyezett kvalifikálta magát.