Hosszú Katinka két számban is a legjobb idővel döntős

HOSSZÚ Katinka, úszás
A későbbi győztes Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás döntőjében az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 5-én
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka két számban is a legjobb idővel jutott döntőbe az úszók világkupájának budapesti állomásán, a Duna Arénában zajló verseny szombat délelőtti előfutamaiból.

A program a férfi 400 méter vegyes és a női 800 méter gyors "lassú futamaival" kezdődött, azaz itt a döntő mezőnye már adott volt. Előbbiben négy magyar, Verrasztó Dávid, Bernek Péter, Grátz Benjámin és Holló Balázs, utóbbiban kettő, Sömenek Onon Katalin és Gál Kincső lesz érintett.

Női 100 méter pillangón Szilágyi Liliána tíz századdal maradt le a döntőről, 50-en pedig Cseh László lett legjobb magyarként 12.

Hosszú Katinka volt a leggyorsabb délelőtt Forrás: MTI/Czagány Balázs

200 méter háton a szám világbajnoki címvédője és világcsúcstartója, Hosszú Katinka toronymagasan a legjobb, Burián Katalin pedig a második idővel lépett tovább, de a 16 éves Szabó-Feltóthy Eszter nyolcadikként ugyancsak befért még a döntőbe. A férfiaknál ebben az úszásnemben százon Bohus Richárd ment tovább egyedüli magyarként.

Női 50 méter mellen Sztankovics Anna volt a legközelebb a fináléhoz, de hét századdal lemaradva kilencedikként zárt, és a férfiak 200 méteres küzdelmeiből sem jutott tovább hazai versenyző.

Az utolsó egyéni szám előfutamában női 200 méter vegyesen Hosszú Katinka több mint két másodperccel úszott jobbat, mint a második Jakabos Zsuzsanna, ők ketten úsznak majd a medence közepén az esti döntőben.

A döntők 17 órakor kezdődnek a Duna Arénában.