Akár tíz számban is indulhat Hosszú Katinka a Duna Arénában

Hosszú Katinka, úszás,
Hosszú Katinka arannyal és bronzzal folytatta az úszó világkupa eindhoveni állomásán
Vágólapra másolva!
Az előzetes nevezési lista alapján akár tíz számban is láthatjuk Hosszú Katinkát a Duna Arénában csütörtökön kezdődő FINA Úszó Világkupán. A háromszoros olimpiai-, többszörös világ- és Európa-bajnok úszó ennyi számban adta le nevezését, ez azonban a véglegesítések és esetleges visszalépések miatt még változhat. 

A Duna Aréna hírlevele szerint Hosszú egyik legnagyobb riválisa, a kazanyi, a dohai és az eindhoveni állomások után a Világkupát vezető svéd Sarah Sjöström hat számra nevezett be. Így szinte biztos, hogy láthatjuk kettejük párharcát 50 és 200 gyorson, 50 és 100 pillangón és 100 vegyesen is.

A Világkupa legutóbbi állomásán, Eindhovenben Hosszú Katinka négy aranyérmet és két harmadik helyet szerzett Forrás: Hosszú Katinka/Facebook

Az Iron Lady a mell kivételével valamennyi úszásnemben indul, miközben svéd ellenfele sem hátban, sem mellben nem indul.

Közben Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád elárulta, tökéletes összhangban készülnek az úszónővel.

Nagyon jó az összhang, az edzéseken mindig megtaláljuk azt a módszert, amellyel túl tudunk jutni a holtpontokon, és őszintén meg tudunk beszélni mindent" - mondta az M1 aktuális csatornán a Duna Aréna partján nyilatkozó 35 éves szakvezető. Hozzátette: az első két hónapos munkának a próbája volt a múlt hétvégi eindhoveni rövidpályás világkupa, melyen már komoly ellenfelekkel találkozott Hosszú Katinka. A szakember elmondta,

Hosszú várhatóan napi két-három számot vállal majd a budapesti állomáson, ahol minden bizonnyal begyűjti majd 400. vk-érmét is.

A 2018-as FINA úszó világkupa-sorozat 4. állomását Budapesten, a Duna Arénában rendezik október 4-6. között.