Korábbi világbajnoki kihívóval bokszol a legjobb magyar profi bunyós

Felix Promotion boxgála. boksz sport box Pápa Rácz Félix Pápa, 2017.02.18. WBO cirkálósúly nemzetközi bajnoka Szellő Imre, Garrett Wilson
Felix Promotion boxgála. Boxgála Pápa, 2017.02.18. WBO cirkálósúly nemzetközi bajnoka Szellő Imre, Garrett Wilson
Vágólapra másolva!
Október 12-én, Salgótarjánban, az ősz második Felix Promotion-gáláján a legmagasabban rangsorolt magyar profi ökölvívó, Szellő Imre vívja az est egyik főmérkőzését, ahol ellenfele a korábbi WBA-világbajnoki kihívó, venezuelai Gusmyr Perdomo lesz.

Az amatőrként junior világbajnok, olimpikon Szellő Imre négy éve osztja profiként a pofonokat, s ma már a nagy világszervezetek is igen magasan rangsorolják a cirkálósúlyú klasszist: a WBO a 4., az IBF a 9., míg a WBC a 13. helyen rangsorolja, azaz egyértelműen ő ma a legmagasabban jegyzett magyar hivatásos bunyós.

Október 12-én Salgótarjában az eddig mind a 21 küzdelmét megnyerő klasszisra újabb komoly kihívás vár: a venezuelai Gusmyr Perdomo (25 győzelem, 8 vereség) ellen lép szorítóba. A dél-amerikai ökölvívó ugyan egy alsóbb súlycsoportban, de volt a WBA-világbajnoki kihívó, és 2015-ben hazája cirkálósúlyú bajnoka címét is elnyerte.

„Több korábbi mérkőzését láttam, és elég kellemetlen bokszoló. Folyamatosan dolgozik az elől lévő kezével, plusz fordított alapállású, amit annyira nem kedvelek.

De bárhogy is lesz, a célom, hogy győztesen hagyjam el, a számomra kedves salgótarjáni ringet" – fogalmazott a Felix Promotion klasszisa, aki már harmadik alkalommal bokszol a nógrádi városban (az előző két mérkőzését kiütéssel nyerte Salgótarjánban).

A rendezvényen kötelek közé lép a cirkálósúlyú kategória jelenlegi, illetve korábbi bajnoka, Darmos József és Tóth „Barbár" Tamás. Újra a kötelek között láthatjuk a korábbi nagypehelysúlyú WBO-Európa-bajnok Kovács Zoltánt, és a második profi meccsére készülő Urbán Ferencet, valamint a "hazai pályán" szorítóba lépő középsúlyú Harcsa Norbertet (10 győzelem, 1 vereség) is.

A vállalkozás idei hatodik rendezvényét is a közszolgálati M4 Sport csatorna sugározza élőben. További információért, beleértve a jegyvásárlással kapcsolatos részleteket, látogassanak el a www.felixpromotion.com honlapra, az exkluzív videós tartalmakért pedig csatlakozzanak az iroda Facebook-oldalához.