Pacquiao: van egy lezáratlan ügyünk Mayweatherrel

mayweather pacquiao
(FILES) In this file photo taken on May 02, 2015 Floyd Mayweather Jr. (L) defends against Manny Pacquiao (R) during their welterweight unification bout at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. Former world welterweight champion Floyd Mayweather said Saturday, September 15, 2018 he will face Manny Pacquiao later this year in a rematch of their 2015 superfight. In a posting on Instagram, Mayweather said he will come out of retirement to fight Pacquiao, three years after scoring a comfortable points victory over the veteran Filipino. "I'm coming back to fight Manny Pacquiao this year another 9 figure pay day on the way," Mayweather wrote on Instagram. No further details were given. / AFP PHOTO / JOHN GURZINSKI
Vágólapra másolva!
Több, mint egy éve nem húzott bokszkesztyűt a korábban öt súlycsoportban is világbajnok Floyd Mayweather Jr., most azonban arról szólnak a hírek, hogy hamarosan újra szorítóba léphet, méghozzá egyik legnagyobb riválisa ellen.

Mayweather 2017 augusztusában Conor McGregorral csinálta meg minden idők legjövedelmezőbb cirkuszi előadását, ökölvívásnak álcázva. A korábban hosszú évekig pound for pound bajnok amerikai már 41 éves, és a McGregor meccset megelőzően, illetőleg utána is azt nyilatkozta, hogy a teste már alkalmatlan az élsportra, így nem fogjuk többet a ringben látni. Ehhez képest múlt héten egy videófelvétel került fel a világhálóra, amelyen Mayweather korábbi ellenfelét, Manny Pacquiaot osztotta, és mindketten egy visszavágóról hablatyoltak rajta. A két bokszoló 2015-ben mérkőzött meg egymással és Mayweather sima pontozásos győzelmet aratott, ám Pacquiao a találkozó után egy vállsérülésről kezdett magyarázni, amit még a felkészülése közben szedett össze.

Akár már decemberben jöhet a Mayweather-Pacquiao csata visszavágója Forrás: AFP/John Gurzinski

A WBA jelenlegi 147 fontos bajnoka úgy látja, hogy az előzőekben említett indokok miatt neki lezáratlan ügye van Floyddal, amit már akár decemberben rendezhetnek is: „Nem tudom, pontosan mikor kerül rá sor, nincs időpont. Be fogja jelenteni a visszatérését, ki akar engem hívni és a világbajnoki címemet is meg akarja szerezni. Jelenleg tárgyalunk a meccsről, remélhetőleg hamar megegyezünk. Én készen állok rá, számomra nagyon fontos, hogy létrejöjjön a mérkőzés, hiszen lezáratlan ügyünk van. Hosszú ideje várok már erre a lehetőségre.