Vágólapra másolva!
Az Eurosport 2020-ig valamennyi nagy birkozóversenyt a műsorára tűzi, így segítve a sportág minél szélesebb körű népszerűsítését. Az együttműködés első jelentős állomása éppen az őszi budapesti világbajnokság lesz.

Az október 20-28. közötti világversenyt nem csupán az M4 Sporton lehet követni, hanem a világszerte fogható Eurosporton is. A nemzetközi birkózószövetséggel kötött hároméves megállapodásának értelmében ugyanis új sportággal bővült az Eurosport által közvetített olimpiai sportágak listája.

A Nemzetközi Birkózó-szövetséggel (FILA) kötött, 2020-ig tartó együttműködés célja, hogy a sportág naptárában található összes nagyobb eseményt megmutassa a nézőknek a sportcsatorna.

Európában így 54 országban és régióban, Ázsiában és a csendes-óceáni régióban pedig 16 országban lesznek elérhetőek a közvetítések, lineáris, digitális és online platformokon egyaránt.

A birkózás igenis lehet látványos és eladható sportág Forrás: Martin Gábor

A budapesti világbajnokság után 2019-ben a bukaresti Európa-bajnokság is képernyőre kerül, míg 2020-ban a tokiói nyári olimpiai játékok előtti felkészülési versenyeket leadja majd a csatorna.

„Megítélésünk szerint az olyan sportágak, mint a birkózás, nem csak az olimpián lehetnek érdekesek. Ez az együttműködés is az Eurosportnak azt a törekvését erősíti, miszerint a mostani és jövőbeli olimpikonok egész éves felkészülését szeretnénk egyben, egy kerek "történetben" bemutatni" – mondta el Laurent Prud'homme, a csatorna alelnöke.

„Bízunk benne, hogy ez a mostani együttműködés folytatódik majd a jövőben is, és hogy sikerül majd a sportág pozícióját erősíteni egész Európában. Ezzel az együttműködéssel nagy előrelépést tettünk a tavalyi sikeres párizsi világbajnokság után,

– tette hozzá a fentiekhez Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó-szövetség elnöke.