A franciák szerint Rafa Nadal nélkül is esélyesebbek a spanyolok

Tennis - Grand Slam Tournaments - US Open Horizontal
Rafael Nadal of Spain leaves the court after withdrawing while playing against Juan Martin del Potro of Argentina during their Men's Singles Semi-Finals match at the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 7, 2018. / AFP PHOTO / kena betancur
Vágólapra másolva!
Yannick Noah, a francia Davis Kupa-csapat szövetségi kapitánya szerint a spanyol teniszválogatott a sérülés miatt hiányzó Rafael Nadal nélkül is esélyesebb náluk a hétvégi elődöntőben.

Noah az összecsapás keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: teniszrajongóként természetesen "csalódott", amiért Nadal nem léphet pályára - a világelső pénteken, a US Open elődöntőjében térdsérülés miatt adta fel a küzdelmet az argentin Juan Martin del Potro ellen a második játszmát követően -, kapitányként viszont meggyőződése, hogy mindent megváltoztat az ellenfél legjobbjának hiánya. A felkészülésüket és az esélyeiket egyaránt.

Nadal a US Open elődöntőjében sérült meg Forrás: AFP/Kena Betancur

"Amikor Nadal pályára lép, akkor az általában két pontot jelent a spanyoloknak" - mondta a szakember, aki hozzátette, a világelső nélkül ellenfelüknek kevesebb, nekik viszont több esélyük van a győzelemre, de az erőviszonyokat figyelembe véve még mindig inkább a spanyolokat tartja a favoritnak, mint a címvédő francia együttest.

Az összecsapást Lille-ben rendezik, a franciáknál Lucas Pouille (a világranglista 19. helyezettje), Richard Gasquet (24.), Benoit Paire (54.), Nicolas Mahut (150.) és Julien Benneteau (57.) kaphat szerepe. A spanyoloknál Sergi Bruguera szövetségi kapitány Albert Ramost (55.) hívta meg Nadal helyett, rajta kívül Pablo Carreno (21.), Roberto Bautista (26.), Feliciano Lopez (74.) és Marcel Granollers (101.) léphet pályára.

A másik elődöntőben a horvátok Zadarban fogadják az amerikaiakat.