Vágólapra másolva!
Ezüstérmet nyert a Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő páros vegyes váltóban vasárnap, a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Jól kezdték a versenyt a magyarok, vívásban 21 győzelmet arattak és csak kilenc asszóban maradtak alul, amivel a németek mögött a második legjobbak voltak az első számban.

A 2x100 méteres úszásban megerősítették élcsoportos pozíciójukat azzal, hogy 1:57.73 perccel, a harmadik legjobb idővel csaptak célba. Két szám után így stabilan másodikak voltak a németek mögött.

A lovaspályát két verőhibával teljesítették, s 286 pontos teljesítményükkel másodikként vághattak neki a kombinált versenynek, amelyben mindkét váltótag kétszer lőtt és 2x800 métert futott.

Az éllovas németek magabiztosan nyertek, a magyarok pedig ugyancsak stabilan őrizték második helyüket, mivel előbb Gulyás, majd Bruckmann is jól lőtt és jól is futott.

Csak a harmadik dobogós helyért alakult ki küzdelem több váltó között, amelyből a franciák jöttek ki a legjobban, így ők lettek a harmadikak.

A versenyszám dobogósai, balra a magyarokkal Forrás: NOTIMEX/Francisco Estrada

A vb harmadik napján 16 kettős küzdött az érmekért.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint "Michelle, aki még ifi korosztályú és az ifjúsági olimpiára készül, parádésan vívott. Színes, kreatív volt a vívása, ennek köszönhetően, a lányok teljesítményét összevetve a második legjobb eredményt érte el" - értékelt a hazai szövetség honlapján a szakvezető. - "Úszásban a vártnál is jobban végzett és a lovaglása is kiválóan sikerült, ami rendkívül biztató a jövőre nézve."

Kállai azt is elárulta, hogy a futóedzővel egyeztetett koncepcióváltás következtében Gulyás Michelle futása pozitív irányba mozdult el.

"Tizenhét évesen egy világbajnoki ezüstérem több, mint egy csodás nap zárása" - tette hozzá. "Bár nem volt könnyű, sőt igencsak megterhelő egymás után két nap végigcsinálni egy-egy váltóversenyt, Gergő tökéletesen teljesített" - vélekedett Martinek János, a férfiak kapitánya. Hozzátette, a férfi váltóban az előző napi víváson átélt negatív élménye vasárnap már egyáltalán nem látszott.

Mindkét szövetségi kapitány kiemelte, hogy fontos aspektusa volt a sikeres versenyzésnek az a tény, hogy a két KSI-s fiatal jól ismeri egymást, gyakran edzenek együtt, ami főleg a víváson volt érezhető.

vegyes váltó, világbajnok:
Németország (Rebecca Langrehr, Fabian Liebig) 1452 pont
2. Magyarország (Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő) 1427 pont (vívás: 21 győzelem/9 vereség/251 pont, úszás: 1:57.73 perc/315 pont, lovaglás: 286 pont, lövészet-futás: 12:05.34 perc/575 pont)
3. Franciaország (Emma Riff, Alexandre Henrard) 1416 pont

Pénteken, a női váltóban a Gulyás Michelle, Guzi Blanka páros ötödik lett, majd szombaton a férfiaknál a Harangozó Bence, Bruckmann Gergő kettős a 14. helyen végzett. Hétfőtől a hagyományos versenyek következnek.