Vágólapra másolva!
Babos Tímea és Fucsovics Márton közös közleményt adott ki, melyben tudatják, hogy mindenfajta együttműködést megszakítanak a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ).

A Babos Tímea közösségi oldalán megjelent, Fucsovics Márton által is jegyzett közleményben a jelenlegi két legjobb, egyaránt a világ élvonalába tartozó magyar teniszező így fogalmaz:

„Átgondolva és értékelve a legutóbbi egy hét történéseit, úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adjuk a nevünket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a Szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz érdekében.”

Hangsúlyozzák, hogy nem tartanak igényt a szövetségtől érkező anyagi támogatásra, illetve, hogy minden további nélkül hajlandóak egy asztalhoz ülni Szűcs Lajossal, a teniszszövetség elnökével.

Ezzel biztossá vált, ami már napok óta sejthető volt: Fucsovics Márton nem lesz ott a Csehország ellen pályára lépő magyar Davis-kupa-válogatott keretében.

Fucsovics Márton Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A két hazai éljátékos vitája a magyar szövetséggel augusztus végén, egy Fucsovicstól érkező nyílt levéllel kezdődött, melynek megjelenése után Babos Tímea is kiállt a sportoló mellett. A nyilatkozatra hasonlóval válaszolt a szövetség, amit újabb viszontválasz követett.