Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap rendezik meg a parakerékpárosok Európa Kupáját Etyeken és Törökbálinton. A versenyre a kontinens minden pontjáról érkeznek bringások, a magyar válogatott pedig jó szerepléssel kiharcolhatja a 2020-as paralimpiai részvételt.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a program szombaton kezdődik Etyeken, ahol több mint 30 mozgássérült, látássérült és végtaghiányos sportoló áll rajthoz az időfutamon 13 órás kezdéssel. Másnap délelőtt Törökbálinton rendezik meg a mezőnyversenyt. A végső győztes kiléte a két szakasz eredményeinek összesítése alapján derül majd ki.

Parakerékpáros EK a paralimpia jegyében Etyeken és Törökbálinton Forrás: www.facebook.com/VanikZoltanFoto/Www.Facebook.Com/Vanikzoltanfoto

Mivel a magyar válogatott jól áll a pontversenyben, a hazai pálya előnyét kihasználva akár már a hétvégén biztosíthatja részvételét a tokiói paralimpián.

Az épeknek vasárnap 3-tól 18 éves korig folyamatosan zajlanak majd korosztályos versenyek. A program 14 órakor az elitversennyel ér véget, ahol igazolt felnőtt sportolók teljesítik a pályát.