Vágólapra másolva!
Negyeddöntős Babos Tímea és Kristina Mladenovic a US Openen a női párosban. A bajnokság 3. fordulójában a 2. kiemelt kettős magabiztosan győzte le Raquel Atawo és Anna-Lena Grönefeld párosát 6:3, 6:4-re.

A női párosban világelső Babos Tímeának kiemelten fontos az idei US Open, mert ahhoz, hogy a szezon utolsó Grand Slame után is ő vezesse a világranglistát legalább döntőbe kell jutnia Flushing Meadowsban, nem lehet hibázni. Még három másik játékosnak van esélye a ranglista élére kerülni, de egyelőre az ő sorsuk Babos Tímea kezében van.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic mindig nagyon tud örülni a győzelemnek Forrás: AFP/Greg Wood

Vasárnap délutánra visszatért a nyár New Yorkba és újra izzasztóan sütött a nap.

Babos Tímeáék a második mérkőzést játszották a 8000 férőhelyes Grandstand arénában.

Az ellenfelet jól ismerték és tudták, hogy ők az esélyesek. Babos Tímea kezdett adogatni, de 2:2-ig nem történt semmi rendkívüli. Aztán az amerikai-német kettős brékelt, de ez inkább ébresztőként, figyelmeztetőként, mintsem bénítólag hatott Babos Tímeáékra. Fogadóként egyből javítottak és meg sem álltak a szett végéig.

A 2. játszmában már nem vártak újabb áramütésre, nem fokozták az izgalmakat.

Egy korai bréket vittek végig és egyetlen fogadóelőnyt engedtek az ellenfélnek, de azt is megoldották. A mérkőzésért Babos Tímea adogatott és gyorsan 40:0 lett. Az első meccslabdánál legalább három ziccerük volt, de nem tudták könnyedén befejezni a találkozót, az ellenfél nem adta meg magát, sőt feljött egyenlőre, de

Babos Tímea szervája gyorsan rendett tett: 1 óra 15 perc alatt győztek 6:3, 6:4-re.