Cseh László jobb formában van, mint amikor világbajnok lett

Úszás Vizes VB, FINA2017,  férfi 100 méter pillangó, elődöntő, Cseh László
Cseh László az Egri ÚK-ból a BVSC-hez igazol
Vágólapra másolva!
Cseh László 32 évesen visszavonul? A riválisai talán örülnének egy ilyen hírnek, a glasgow-i Eb-re készülő elnyűhetetlen úszó azonban olyan, mint a jó bor. Edzője, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Plagányi Zsolt szerint Cseh egyenesen jobb formában van, mint amikor három éve világbajnok lett.

pedig világbajnok lett Kazanyban. A mostani időeredményei jobbak, mint az akkoriak, és az állapota is jobb, mint abban a pillanatban. Ha fejben el tudja viselni a terhet – ez minden versenyző számára a legnehezebb -, akkor nagyon jól fog úszni. A kemény felkészülés, amin túlvan, abszolút jól sikerült, be is épült rendesen, látszik az eredményeken, a mozgásán.

– nyilatkozta a Sport24-nek Plagányi Zsolt.

Plagányi Zsolt és Cseh László mára egy rendkívül összeszokott párossá vált Forrás: MTI/Kovács Tamás

Cseh László úgy érzi, az életkorát a maga javára tudja fordítani. „Nem érzem semmivel sem rosszabbul magam, sőt egyre inkább átlátom, hogy mi történik a medencében. Az évek azért összeadódtak bizonyos szempontokból, és ezt tudni kell kezelni. Tudni kell, hogy mire mi a jó megoldás, de azt gondolom, hogy ettől az edzésmunkát még ugyanúgy el tudom végezni."

A jövő évi vb-re és a 2020-as olimpiára még nem gondol, az Eb-n viszont nagyon szeretne bizonyítani.

Igazából addig szeretném csinálni, amíg élvezem, és van eredménye. Ez a kettő azért fontos kitétel. Az Eb-n nem feltétlenül az érem a lényeg, hanem az, hogy jól érezzem magam, mert éremből már rengeteget nyertem. Amikor érzem, hogy kiadtam magamból mindent, és sikerült túlszárnyalnom önmagamat – az a legjobb érzés" – fogalmazott a hatszoros olimpiai érmes úszó.

Cseh László együtt edz Törökbálinton a 200 méteres gyorsváltót erősítő Grátz Benjáminnal, akinek – a minap 14 hónapra eltiltott - Ryan Lochte a példaképe. Úgy tűnik, már nem sokáig. „A versenyeken elért eredményei alapján tartom a példaképemnek, de valóban, így, hogy szeptember óta itt készülök, és

– mondta a 22 éves reménység.

Az idei úszó Európa-bajnokságot augusztus 3. és 12. között rendezik Glasgow-ban, Cseh László a 400 gyors mellett a három pillangószámban lesz érdekelt.