Vágólapra másolva!
Bronzérmet szerzett a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar férfi kardcsapat a vuhszi vívó-vb-n, miután a bronzmérkőzésen legyőzte Georgiát.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron lépett pástra először Beka Bazadze ellen és 2-4-es hátrányból sikerült fordítania, 5-4-gyel zárta az első felvonást a magyar csapat. Következett Gémesi Csanád és Sandro Bazadze (Beka öccse) ütközete, ahol a magyar 2-0-s előnyre tett szert, de a georgiainak is összejött a fordítás,

viszont Gémesi is meg tudta fordítani az állás, az újabb 5-4-es részsikerrel már 10-8-ra vezettünk.

Jöhetett a tavalyi egyéni világbajnok Szatmári András, méghozzá Mikheil Mardaleishvili ellen. A fiatal magyar nem kegyelmezett, és villámgyorsan, 5-1-re behúzta a 3. asszót, 15-9-es előnybe kerültünk. Megint Gémesi lépett pástra, vele szemben Beka Bazadze állt, ez az asszó újabb magyar sikert hozott (5-2), összesítésben pedig már 20-11 volt.

Szilágyi Áron (jobbra) és Szatmári András közösen szereztek bronzérmet Forrás: MTI/Illyés Tibor

Következett ismét a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi, ezúttal Mardaleishvili ellen, és bár a georgiai ráijesztett a magyarokra, amikor ellépett 2-0-ra, a következő öt csörtét Szilágyi nyerte, 25-13. Jött Szatmári és Sandro Bazadze asszója, amely ugyancsak 0-2-vel indult, de szerencsére 5-3-mal ért véget. Gémesi és Mardaleishvili párharca hozta meg az első győztes grúz asszót, amit 6-5-re nyertek,

de még így is 35-22 volt ide.

Szatmári és Beka Bazadze párbaja látványos csörtéket és találatokat hozott, valamint 5-5-ös döntetlent, így Szilágyi Áron feladata volt a befejezés, hiszen ekkor már 40-27 volt ide. Ellenfele a kétszeres Európa-bajnok Sandro Bazadze volt, aki 4-0-val kezdte az asszót, aztán vezetett 8-2-re is, visszahozta csapatát mínusz hét pontra.

Ezt azonban két nyugtató Szilágyi-tus követte, majd nem sokkal később jött még egy, ami az utolsó is volt, így végül 45-36-os győzelemmel bronzérmet szerzett a magyar férfi kardcsapat a világbajnokságon.