Hosszú Katinka új egyesületet alapít és új edzője is lesz

SWIMMING - MARE NOSTRUM - CANET EN ROUSSILLON 2018 200 M DOS 2018 CANET France HOSSZU KATINKA international JUIN JUNE MEETING NATATION SPORT SWIMMING
Hosszú Katinka 2018-ban a Mare Nostrum verseny első állomásán, a franciaországi Canet-en-Roussilonban
Vágólapra másolva!
Kedden éjfélkor – kilenc nappal a rajt előtt – lezárult a nevezési határidő a glasgow-i Európa-bajnokság úszóversenyeire. A magyar szövetség már ezt megelőzően eljuttatta a szervező bizottsághoz a válogatott versenyzők névsorát, amelyen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka neve is szerepel.

Július 11-én dr. Sós Csaba szövetségi kapitány azt nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak, hogy Katinkát – versenyzési gyakorlatát, illetve az elért eredményeit figyelembe véve - öt számra benevezte, amelyhez a Los Angelesben felkészülő úszónő a nevezési határidő lejártáig saját belátása szerint egyet vagy kettőt hozzá tehet, de el is vehet, ha erről a szövetséget időben tájékoztatja.

Hosszú Katinka hat számban indulhat az úszó-Eb-n Forrás: DPPI/Stephane Kempinaire

„Kedden, a nevezési határidő lejárta előtt tájékoztattuk olimpiai bajnokunk klubjának illetékeseit, hogy még egy számra benevezzük, így Glasgow-ban végül hat lehetőség közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbeket. A menedzsment ehhez semmit se fűzött hozzá, kérdéseket sem tettek fel.

- nyilatkozta a szövetségi kaptány az SzPress Hírszolgálatnak, hozzátéve, hogy a nevezés kizárólag az érintett nemzeti szövetségek feladata, a versenyzők ugyanezt direktben nem tehetik meg, ahogy a képviselőjük sem.

Hatból három?

Egy magyar szakember véleménye szerint nagy a valószínűsége annak, hogy Katinka nem fogja túlvállalni magát az Eb-n és az említett hatból hármat fog kiválasztani. Aligha mond le a 200 vegyesről, második és harmadik száma pedig valószínűleg a 100 és a 200 hát lesz.

Mindeközben felröppent a híre annak, hogy Hosszú Katinka új egyesületet alapít, és már meg is tette az ezzel kapcsolatos lépéseket.

Saját új edzőjét is kiválasztotta, aki külföldről érkezik, és várhatóan ott lesz a glasgow-i megmérettetésnél. Katinka az elmúlt hónapokban ugyan korábbi amerikai edőjével készült, de ezúttal nem egy új Dave Salo-korszakról van szó.

Ki lesz vajon az új edző? Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Európa-bajnokság augusztus 3-án kezdődik és 12-ig tart, a versenyeknek a Tollcross International Swimming Centre medencéi adnak otthont. Idén az úszó-Eb egy újszerű multisport kontinensbajnokság része, amelynek társrendezője az atlétikai Eb házigazdájaként Berlin.