Negyeddöntős a férfi párbajtőrcsapat a vívó-vb-n

Rédli András, párbajtőr
A Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András összeállítású csapat az ötödik helyen végzett
Vágólapra másolva!
Egy sima és egy nagyon szoros győzelemmel negyeddöntőbe jutott a magyar férfi párbajtőr-válogatott a kínai Vuhsziban zajló vívó-világbajnokságon.

A Berta Dániel, Rédli András, Bányai Zsombor trió a finneket 22 tussal verte, a japánokkal viszont igencsak megküzdött: fordulatos összecsapáson egyetlen találattal bizonyult jobbnak az ázsiaiaknál. Peterdi András nem vívott.

Negyeddöntős a Berta Dániel, Rédli András, Bányai Zsombor összetételű férfi párbajtőrcsapat Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A negyeddöntő csapatai csütörtökön lépnek legközelebb pástra, a magyarok ellenfele az elődöntőért a Koreai Köztársaság együttese lesz.

Szerdán a női tőrözők is elkezdték a versenyüket. A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott a thaiföldiek elleni könnyed sikerrel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott a kanadaiaktól, így az alsó ágon folytatta szereplését. Ott előbb legyőzte a spanyolokat, majd vereséget szenvedett a lengyelektől, végül simán verte a hongkongiakat.

Eredmények:


férfi párbajtőr csapatverseny:


a 32 között:
Magyarország-Finnország 45-23
a 16 között:
Magyarország-Japán 26-25


női tőr csapatverseny:
a 32 között:
Magyarország-Thaiföld 45-19
a 16 között:
Kanada-Magyarország 45-39


további eredmények:
a 9-16. helyért:
Magyarország-Spanyolország 45-30
a 9-12. helyért:
Lengyelország-Magyarország 45-29
a 11. helyért:
Magyarország-Hongkong 45-20