Először versenyeznek magyar cheerleaderek Ázsiában

Cheerleader, BEAC-ELTE
Az utazó csapat
Vágólapra másolva!
Az ELTE-BEAC színeiben először léphet pódiumra magyar cheerleader csapat Ázsiában, és mindezt egy 36 fős, mondhatni, hatalmas delegációval a földrész egyik legrangosabb versenyén, a 6. China Cheerleading Open világkupán.

Az ELTE-BEAC cheerleader csapata 36 fős delegációval július 19-én Kínába utazik, hogy megmérettesse magát a 6. China Cheerleading Open világkupán Nanking városában. A sportolók Senior Coed Premier, Freestyle Pom Team és Freestyle Pom Double kategóriákban képviselik egyesületüket és hazánkat elsőként az ázsiai kontinensen.

Az utazó csapat Forrás: ELTE Cheer Team

A csapat tagjai között szerepel 6 sportoló, akik a júniusban megrendezett Európa- bajnokságon a dobogó legfelső fokáig meneteltek a Magyar Női Válogatott keret tagjaiként. A világkupán, hazánkon kívül másik 15 ország vesz részt.

Az utazást megelőző napokban a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Magyar Cheer Szövetség vezetősége ünnepélyes keretek között köszöntötte a sportolókat.

A csapat ünnepélyes búcsúztatása alkalmából rendezett eseményen Vissy Anna, a Magyar Cheer Szövetség alelnöke kiemelte, milyen nagy lépés ez a sportág hazai képviselői számára, hiszen

ekkora létszámú delegáció még sosem képviselte a magyar cheer sportot egy ilyen rangos világeseményen.

Miklós Mátyás, a BEAC edzője és a nankingi csapat vezetőjének meglátása szerint robbanásszerű ütemben fejlődik hazánkban a sportág, melyben úttörő szerepet vállal a fővárosi klub.