Vágólapra másolva!
Komoly tervekkel és nagy eséllyel vág neki a jubileumi, 50. Kékszalagnak a Magnum Sailing Team. Az öt évvel ezelőtt alakult csapat nyert már bajnoki címet és hajóosztályában, a Nautic 370 RUN osztályban Kékszalagot is, de a versenyzés mellett a karitatív tevékenységre is nagyon nagy hangsúlyt fektet. A LáriFári Alapítvánnyal közösen fokozottan nehéz élethelyzetben lévő gyermekek vitorláztatásában vesznek részt.

A szombati Fehérszalag és a jövő csütörtökön kezdődő Kékszalag előtti sajtóbeszélgetés kellőképpen felhívta a figyelmet az egytestű hajókra, hiszen az immáron 50. Kékszalagon is az egytestű hajók alkotják majd a mezőny 95%-át.

A Magnum esélyesként indul hajóosztályában, ideális szélviszonyok esetén akár az egytestűek közötti győzelemre is esélyes lehet, hiszen ez a típus a jelen kor valamennyi technikai újításával és lehetőségével felszerelt, rendkívül gyors hajó.

A Magnum akár győzelmi esélyekkel indulhat az 50. Kékszalag versenyen Forrás: Magnum Sailing Team

„Nagyon sok edzéssel készül a Magnum Sailing Team az idei Kékszalagra.

Szeretnénk, ha ideális szélviszonyok között versenyezhetnénk. Az természetes, hogy a többtestű hajók sebességével szinte lehetetlen felvenni a versenyt, de az egytestű hajók között akár mi is lehetünk a leggyorsabbak. Öt éve azonos csapattal és változatlan támogatói körrel, tehát csak a versenyzésre koncentrálva készülhetünk az ilyen jellegű megmérettetésekre. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményekre, de természetesen vannak még célkitűzéseink. A megalakulásunk óta részt veszünk a hazai vitorlás életben és igyekszünk segíteni azoknak a gyerekeknek is, akik nagyon nehéz élethelyzetben vannak.

mondta el a sajtótájékoztatón Kurucz Sándor a Magnum Sailing Team csapatvezetője.

A Kékszalag július 26-án rajtol Forrás: Magnum Sailing Team

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő és a Balaton legnagyobb vitorlásversenye. A két napos eseményen közel 600 hajó és mintegy 3 ezer profi és amatőr sportoló vesz részt. Az érdeklődőket a látványos reggeli rajt után számos parti program (hajómodell verseny, hajótörténeti kiállítás, vitorlás szimulátor, koncertek, sörpiknik és utcabál) várja. A legjobb hajók az Audi Speed Challenge gyorsasági versenyen is összemérik tudásukat a kikötőben.

A jubileumi 50. Kékszalag rajtja július 26-án, reggel 9.00 órakor lesz Balatonfüreden.