Öttusa-Eb: hatodik a fiatal magyar páros női váltóban

Kalincsák Eszter, Gulyás Michelle
Kalincsák Eszter és Gulyás Michelle az öttusa Európa-bajnokság női váltó versenyének lovaglás számában a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban 2018. július 17-én
Vágólapra másolva!
A hatodik helyen végzett a Kalincsák Eszter, Gulyás Michelle páros női váltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság első napján.

A fiatal hazai kettős - Kalincsák 20, Gulyás 17 éves - a várakozásnak megfelelően jól indította a keddi versenynapot, megnyerte a 2x100 méteres úszást. Vívásban viszont már több tapasztaltabb duó megelőzte a magyarokat, akik 19 győzelemmel és 21 vereséggel ötödikek lettek, így két szám után - az oroszok mögött - a második helyen álltak.

A lovaglásuk nem sikerült jól, Gulyás több akadályt vert le lovával, és Kalincsáknak is akadt két hibája. A lehetséges 300-ból 262 pontot kapott a magyar páros, amivel ebben a számban hatodik, azaz utolsó lett, és összesítésben is ebbe a pozícióba csúszott vissza.

Kalincsák Eszter és Gulyás Michelle az öttusa Európa-bajnokság női váltó versenyének lovaglás számában a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban 2018. július 17-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A lovaglás elején még sütött a nap, de amikor a magyarok következtek, már felhős volt az ég és erősen fújt a szél. A lövészetekkel megszakított futásra viszont már megint kellemesebbé vált az idő a Bregyó Szabadidő Központban. A csapatok váltótagjai 2x800 métert futottak és kétszer lőttek. A magyarok hatodikként indultak és nem tudtak előrelépni. A kombinált számban az ötödik legjobb eredményt érték el.

Az élcsoportban nagy küzdelemben dőltek el a helyezések, az első három csapat szinte egyszerre ért célba.

Nu Skin Eb, eredmények:
női váltó, Európa-bajnok:
Fehéroroszország (Volha Szilkina, Irina Praszjancova) 1372 pont
2. Írország (Kate Coleman Lenehan, Eilidh Prise) 1371
3. Oroszország (Jekatyerina Huraszkina, Szvetlana Lebegyeva) 1371
...6. Magyarország (Kalincsák Eszter, Gulyás Michelle) 1320 (úszás: 2:04.81 perc/301 pont, vívás: 19 győzelem/21 verség/206 pont, lovaglás: 262 pont, lövészet-futás: 12:29.83 perc/551 pont)

Szerdán a férfiak váltóját rendezik, majd a hagyományos versenyek selejtezői, azután döntői, végül pedig, hétfőn a vegyesváltó következik.