Vágólapra másolva!
Új bajnokot ünnepeltek az All England Clubban a női egyes döntő után. Angelique Kerber 2016-ban kikapott Serena Williamstől a wimbledoni fináléban (5:7, 3:6), azóta nem mérkőztek. Szombaton megint ők küzdöttek egymással és a 30 éves német 67 perc alatt 6:3, 6:3-ra legyőzte a 8. wimbledoni és 24. Grand Slam-serlegére hajtó amerikait. A balkezes német 2,25 millió fontot nyert a Venus tavirózsa tál mellé. Először lett wimbledoni bajnok, de már háromszoros Grand Slam-győztes. 

Az eredeti programhoz képest több mint két óra csúszással kezdődött a női egyes döntő Wimbledonban, mert előbb be kellett fejezni Rafael Nadal és Novak Djokovic pénteken kezdődött elődöntőjét. A királyi páholyban, sok híresség mellett ott ült Serena Williams jó barátnője, Rachel Meghan, egykori színésznő, most sussexi hercegné, Henrik herceg felesége, mellette Vilmos herceg neje, Katalin hercegnő.

Angelique Kerber nem sok kétséget hagyott afelől, hogy mi a célja. Az első labdamenettől kezdve úgy teniszezett, hogy Serena Williamsnek minden pontért extrát kellett nyújtania. A német minden labdára odaért, egyből brékelt és az sem hozott fordulatot, hogy az amerikai 0:2-ről még egyenlített (2:2.)

Serena Williamsnek nem jött össze a 24. Grand Slam-diadal Forrás: MTI/EPA/Gerry Penny

Gyakorlatilag az első ponttól az utolsóig tökéletes teniszt játszott, nem lassított, nem remegett meg, ha kellett, türelmes volt, de ha lehetőséghez jutott, agresszívan támadott. Összesen öt ki nem kényszerített hibája volt, de Serena Williams nem csak ezért vesztett simán. Egyszerűen nem találta meg a megoldást, a választ a német teniszére.

Angelique Kerber az első német, aki Steffi Graf 1996-os sikere óta a csúcsra jutott Wimbledonban. Serena Williams a vereséggel egyelőre nem érte utol a női Grand Slam-bajnokok örökranglistáját 24 elsőséggel vezető ausztrál Margaret Courtot.

Angelique Kerber először győzött Wimbledonban Forrás: AFP/Glyn Kirk

Eredmény:
női egyes, döntő:
Angelique Kerber (német, 11.)-Serena Williams (amerikai, 25.) 6:3, 6:3