Vágólapra másolva!
Sárközy Zsófia ezüstérmes lett a Bács-Kiskun-megyében zajló junior tájfutó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A homokbuckás alföldi terepen rendezett normál távú versenyen a nők légvonalban 10,2 kilométeres, 18 ellenőrzőpontos pályán küzdöttek meg egymással. A svájci Simona Aebersoldnak sikerült legjobban a tájékozódás és a futógyorsaság összehangolása, így 54:37 perccel ő nyerte az első női aranyérmet a vb-n.

A második pozíciót Sárközy Zsófia, a Hegyvidék SE MOM versenyzője szerezte meg (59:40 p), a harmadik pedig a cseh Tereza Janosikova lett (60:33 p). A magyarok közül Gárdonyi Csillának sikerült még a legjobb tízbe kerülnie, kilencedik lett.

A férfiaknak 15 kilométeres pályán kellett érinteniük a 29 ellenőrzőpontot. Az aranyérmet a norvég Kasper Fosser szerezte meg 69:25 perces eredménnyel, az ezüst a francia Mathieu Perrinnek jutott (73:46 p), a bronz pedig a cseh Daniel Vandasnak (75:02 p). A legjobb magyar, Ormay Mihály a hetedik helyet szerezte meg (76:37 p).

A junior tájfutók világbajnokságán nemenként három-három egyéni számban és váltóban versenyez Bács-Kiskun megyei erdőkben, valamint Kecskeméten 37 ország 330, legfeljebb húszéves versenyzője.

Kedd délután Kecskemét belvárosában lesz a következő szám, a sprintverseny (3,7-4,1 kilométer) döntője.