Vágólapra másolva!
A tenisz történetében először áll magyar játékos a világranglista élén. Amikor július 16-án kijön a friss női páros ranglista, akkor Babos Tímea neve lesz az első. Ehhez pályára sem kellett lépnie Babos Tímeának hétfőn az All England Clubban, mert a 2. kiemelt Andrea Sestini Hlavácková, a tavalyi partnere, az egyetlen, aki még befoghatta volna Wimbledonban: kiesett. Az amerikai Bethanie Mattek-Sands és a cseh Lucie Safarova, két meccslabdát hárítva legyőzte Andrea Sestini Hlavácková és Barbora Strycova párosát (2:6, 7:6, 6:4.) Így minden további eredménytől függetlenül Babos Tímea már garantáltan világelső.  

Babos Tímea világelsőként léphetett pályára hétfőn a negyeddöntőbe jutásért a női párosban. A 25 éves soproni lány 2009-ben indult először profi versenyen. Már 18 évesen bekerült az első százba, és azóta minden szezont az elitben zárt, sőt 2016-ban a 26. helyen végzett, eddig 3 WTA-tornán maradt veretlen.

Babos Tímea újabb mérföldkőhöz érkezett Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevork Djansezian

Női párosban negyedik éve tartozik a világ legjobbjai közé. Kétszer játszott már döntőt Wimbledonban (2014-ben és 2016-ban), tavaly megnyerte a WTA Finalst, idén januárban az Australian Openen Grand Slam-bajnok lett, összesen 18 serleget gyűjtött eddig. Gyakorlatilag a tavaly októberi, szingapúri siker óta van reális esélye arra, hogy a világranglista élére kerüljön.

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenovic a Flipkens-Niculescu párossal találkozik hétfőn a wimbledoni torna nyolcaddöntőjében.