Történelmi muaythai siker: Eb-arany Spéth Norbert nyakában

Spéth Norbert, muaythai
A magyar muaythai Spéth Norbert révén A-kategóriában megszerezte a sportág első Európa-bajnoki győzelmét
Vágólapra másolva!
A magyar muaythai Spéth Norbert (-67 kg) révén A-kategóriában megszerezte a sportág első Európa-bajnoki győzelmét. A prágai Európa-bajnokságon a 23 éves magyar versenyző pályafutása legnagyobb sikerét aratta, miután egyhangú pontozással (30-27) felülmúlta az orosz Magomedraszul Magomadovot.

Diplomáciai sikerként könyvelhetjük el, hogy a történelmi aranyérmet Szabó László, a Magyar Muaythai Szakszövetség főtitkára adta át a miskolci harcosnak. A magyar küldöttség - a történelmi mexikói vb-szereplés után - három arany-, három ezüst-, és két bronzéremmel minden idők legsikeresebb Eb-szereplését produkálta Csehországban.

A magyar muaythai Spéth Norbert révén megszerezte a sportág első Európa-bajnoki győzelmét Forrás: Origo

A junioroknál a magyarok közül Szána Patrik (-63.5 kg) és Sándorfi Ajsa (-60 kg) aranyérmet nyert, míg Tóth Enikő (-57 kg) megsérült a döntőben, és második lett. Felnőtt kategóriában Koczó Henrik (67 kg) és Nardelotti Zoltán (75 kg) ezüstérmet szereztek. Nagy Ede (+91 kg), illetve Herceg Alex Valentin (60 kg) bronzéremmel térnek haza. A prágai kontinensbajnokságon 40 ország 274 versenyzője, köztük tíz magyar vett rész.

„Norbi nagyon koncentrált volt és tudta mit akar. Az ellenfelet elemeztük, átbeszéltük és Norbi meg is valósított mindent.

Összegezvén, minden idők legsikeresebb muaythai nemzetközi viadalán vagyunk túl a junior és felnőtt versenyzőkkel, ahol 3 arany-, 3 ezüst és 2 bronzérmet szereztünk.

A magyar csapat a prágai muaythai Európa-bajnokságon Forrás: Origo

Csapatként funkcionáltunk és támogattuk, segítettük egymást. Emellett három bírót is delegált országunk és rengeteg szurkoló bíztatott minket. Úgy gondolom, ez fantasztikus eredmény. Sokat tanultunk a versenyen, és igyekszünk ezeket hasznosítani.

– nyilatkozta Bányász Adrián szövetségi kapitány a finálé után.